La VIII Feria de Fiestas de Interés Turístico, Festur 2022, se celebrará desde mañana hasta el domingo conjuntamente con el salón de turismo Turexpo Galicia y de forma paralela a la 44ª Abanca Semana Verde de Galicia. Una cita que cuenta con el apoyo de la Axencia Turismo de Galicia y que reunirá a 44 celebraciones de las cuatro provincias gallegas.
Estas fiestas de interés turístico, con reconocimiento de carácter internacional, nacional o de Galicia, se celebran en 34 concellos. Así, estarán presentes, con vistoso material en sus stands A Rapa das Bestas y la Festa do Salmón de A Estrada; Festa de Xesús Nazareno-Festa das Mortallas, de A Pobra do Caramiñal; Festa do Queixo, de Arzúa; Romería de San Ramón de Bealo, de Boiro; Festa da Filloa de Lestedo y Entroido dos Xenerais do Ulla, de Boqueixón; Feira do Bonito de Burela; Romaría Vikinga de Catoira; Filandón de Músicas de Folgoso do Courel; Feira do Cocido, de Lalín; O Naufraxio, de Laxe; Festa do Melindre e da Respostería Tradicional, de Melide; As San Lucas, Semana Santa y Mercado Medieval, de Mondoñedo; Xuntanza Internacional de Gaiteros, de Monterrei; Feira de Santos de Monterroso; Festival Internacional Mundo Celta de Ortigueira; Festa do Pemento de Herbón y Festa da Pascua, de Padrón; Corpus Christi, de Ponteareas; Festa do Percebe do Roncudo, de Ponteceso; Mostra do Aceite de Quiroga; Romaría da Saínza de Rairiz de Veiga; Virxe de Guadalupe, de Rianxo; Festa da Dorna, de Ribeira; Xenerais do Ulla, de Silleda; Xenerais do Ulla de Vedra; Festa da Pescada do Pincho de Celeiro e Semana Santa de Viveiro; Festa do Pemento de A Arnoia; Festa da Istoria e Feira-Exposición de Exaltación do Viño da Zona do Ribeiro, de Ribadavia; Festa do Polbo de O Carballiño y el Entroido de Vilariño de Conso.
También se promocionan las fiestas del Pan de Cea, de San Cristovo de Cea; Galo de Curral, de Vila de Cruces; Carneiro ao Espeto de Moraña; Festa do Lacón con Grelos, de Cuntis; y Festa da Empanada de Bandeira y de la Tortilla de Laro, de Silleda, realizando todas ellas degustaciones en distintos momentos de la feria.