Trátase dunha idea que os dous integrantes desta iniciativa veñen desenvolvendo desde fai algún tempo e que ten como principal obxectivo darlle unha saída aos excedentes de produción desta cooperativa agrícola. Carlos Acuña e Xacobe García, os dous agricultores e vendedores desta empresa, réxense polos principios da agroecoloxía e a non utilización de produtos químicos para o coidado das nosas plantacións. "Ese mesmo principio é o que trasladamos as nosas marmeladas co fin de non alterar o sabor propio das froitas e verduras coas que traballamos".
De momento, e para poder cumprir con esas premisas, só haberá marmeladas de laranxas do Val dos Gafos, tomate, cabaza e de amorodo. "A propia denominación extra das nosas marmeladas, implica que se trata de un produto con máis de un 60% de froita", indican. Asímesmo, o único conservante que levan é o zume de limón.
Por se fóra pouco, son o máis parecido que hai na comarca a unha confitura quilómetro cero. Eles realízana no seu obradoiro de Paredes e véndena alí mesmo, na súa tenda, así como en outras tendas onde tamén se poden conseguir os produtos frescos que eles cultivan: en Arcade, Pontevedra e O Grove.