Xoel López e Baiuca poñeranlle música a Ferve

O evento de Esmerarte e Estrella Galicia, con entrada libre, unirá cervexa, gastronomía e música en directo na Alameda de Pontevedra  ▶ Celebrarase entre o 16 e o 18 de setembro e incluirá degustacións gastronómicas a prezos populares e un mercado de artesanía  ▶ Marilia Monzón e a banda de 'Late Motiv' tamén forman parte da programación musical
Presentación de Ferve, este jueves en el palco de la música de la Alameda. JOSÉ LUIZ OUBIÑA
photo_camera Presentación de Ferve, este xoves no palco da música da Alameda. JOSÉ LUIZ OUBIÑA

Pontevedra acollerá, entre o 16 e o 18 de setembro, a primeira edición de Ferve, un evento que unirá cervexa, gastronomía e música na Alameda da man da axencia creativa e de management musical Esmerarte e da marca Estrella Galicia. "Isto é unha festa máis que un festival", anunciou Laura Fontán, de Esmerarte. "Terá carácter anual e será itinerante".

Segundo avanzaron os promotores da proposta, que conta co apoio do Concello de Pontevedra e da Xunta de Galicia, a través do Xacobeo, Ferve incluirá concertos de Xoel López, Baiuca, Marilia Monzón e a banda do programa de televisión Late Motiv, que lidera o galego Pablo Novoa. A estes nomes xa confirmados iranse unindo outros, segundo dixeron os responsables da proposta. O acceso ás actuacións, como ao resto das propostas, será de balde.

Ferve tamén incluirá degustacións de pinchos de autor a prezos populares de máis dunha ducia de cociñeiros; palestras e encontros profesionais sobre a relación entre a gastronomía e a ciencia ou sobre os comedores ecosostibles, entre outros temas; showcookings; talleres sobre a cultura da cervexa e mercados tanto de artesanía como de produtos gastronómicos. Entre os chefs que participarán nas actividades están os galegos Iñaki Bretal Héctor López. Do resto de España virán, por exemplo, Diego Guerrero e Vicky Sevilla. E haberá dous cociñeiros chegados dende Brasil e Panamá.

Ademais de Laura Fontán, na presentación de Ferve, este xoves, estiveron a manager de cultura, proximidade e gastronomía en Hijos de Rivera, Goretti Castro; o concelleiro de Desenvolvemento Sostible, Iván Puentes, que vinculou a celebración do evento á marca Pontevedra Capital Gastro, e o delegado territorial da Xunta de Galicia, Luís López.

Comentarios