3-1. El Zaragoza trunca la racha del Dépor

El conjunto coruñés no bajó los brazos y luchó por la remontada desde el temprano gol de Eguaras
Un lance del partido.TWITTER (@RCDeportivo)
photo_camera Un lance del partido.TWITTER (@RCDeportivo)

O duelo entre os dous mellores equipos da segunda volta saldouse cun 3-1 do Real Zaragoza, que pisa o acelerador de face ao ascenso a Primeira, ante un Deportivo que perdeu un partido nove xornadas despois nun bo encontro marcado pola expulsión de Gaku, que deixou con 10 aos visitantes.

Maños e coruñeses fixeron desde o asubío inicial honra ao seu escudo e á súa historia e protagonizaron un espectáculo moi superior aos que o afeccionado afai ver na categoría de prata, con numerosas ocasións para ambos os equipos, moitas delas claras.

Foron os locais aos catro minutos quen morderon primeiro e, tras unha boa internada de Puada pola banda dereita, un cabezazo de Burgui estivo a piques de abrir un marcador, que marcou o 1-0 só un minuto despois cun golazo de Íñigo Eguaras desde fóra da área.

Non veu abaixo o Dépor, nin moito menos, que cos seus contragolpes puxo en serios aprietos á defensa blanquilla en non poucas ocasións e foi Mollejo no 11 o que asinou o empate axudado por un mal despexe de Eguaras que ía polo camiño de converterse nun gol en propia porta.

O conxunto aragonés acusou o golpe e seguiu sufrindo ante o perigo dos galegos á contra e a balón parado, pero no momento máis necesario un cabezazo de Pichu Atienza volveulles a pór por diante no partido.

Pero as ocasións, aínda que con certa menor intensidade, non cesaron nos últimos minutos do primeiro tempo e, de feito, tivo que ser o traveseiro o que impedise o empate do Deportivo tras unha falta perigosa botada maxistralmente por Ager Aketxe.

Os segundos 45 minutos arrincaron menos vistosos e cun Zaragoza que non buscaba tanto o protagonismo e que prefería non correr riscos, pero todo cambiou cando unha dura entrada custoulle a segunda amarela a Gaku e deixou aos de Fernando Vázquez cun menos.

Escasos dous minutos despois, no 61, Luís Suárez recibe un pelotazo de Eguaras, plántase só ante Dani Giménez e bátelle facéndolle un caño para anotar o 3-1.

á escuadra galega non lle faltou vontade pese ao último pau, pero pouco puido facer nos minutos que restaban de partido ante un Real Zaragoza que incluso rozou o cuarto nun par de ocasións máis, ambas con Suárez de protagonista, e outra terceira xa no engadido da man de James Igbekeme.

Ficha técnica:

3 Real Zaragoza: Álvarez; Vigaray, Atienza, El Yamiq, Enrique Clemente; Soro (Igbekeme, min. 52), Guti, Eguaras, Burgui (Linares, min. 80); Luís Suárez (Álex Branco, min. 75) e Puado.

1 Deportivo: Dani Giménez; Eneko Bóveda (Keko Gontan, min. 67), Mujald, Nolaskoain, Montero, Mollejo (Hugo, min. 67); Gaku, Álex Bergantiños; Emre Colak (Kone, min. 79), Sabin Merino e Aketxe.

Goles: 1-0: Eguaras (min. 5), 1-1: Mollejo (min. 11), 2-1: Atienza (min. 31), 3-1: Suárez (min. 61).

Árbitro: López Toca (Comité Cántabro). Expulsou por dobre amarela ao deportivista Gaku (min. 59). Ademais, mostrou cartolina amarela a Enrique Clemente e El Yamiq nos locais e a Gaku, Mollejo, Mujald e Aketxe nos visitantes.

Incidencias: Partido correspondente á vigesimonovena xornada da liga SmartBank disputado no Estadio da Romareda ante 28.024 espectadores.