0-1. O Pontevedra gaña en Coruxo e métese en promoción

Encadea a súa cuarta vitoria consecutiva grazas a un solitario gol de Javi Pazos

photo_camera Afección e equipo celebran o triunfo acadado no campo do Vao ante o Coruxo. GONZALO GARCÍA

O Pontevedra Club de Fútbol alcanzou as prazas de promoción de ascenso a Segunda División por primeira vez na temporada despois de encadear a súa cuarta vitoria consecutiva contra o Coruxo (0-1).

O equipo granate foi moi superior ao seu rival na primeira metade e dispuxo de ocasións de gol para poder golear ao cadro vigués. Sen embargo, a falta de puntería dos granates mantivo a incerteza ata o segundo tempo, cando Javi Pazos puxo fin á súa seca goleadora e bateu a Alberto.

Nos dez minutos, o porteiro do equipo vigués protagonizou tres paradas incribles ante Kevin Presa: unha en xogo e as outras dúas nun penalti que o ponteareán errou tanto na execución coma no rexeitamento.
Pedro Vázquez rematou alto antes do cuarto de hora un balón despois de canear ao porteiro e puxo fin a un primeiro cuarto de hora incrible do once de Luismi, que anulou ao seu adversario.

Romay dispuxo de outras dúas oportunidades só ante Alberto. Na primeira, o gardarredes atallou o remate coa dereita do malpicán e pouco despois, cabeceou levemente desviado un centro desde a esquerda.
O Coruxo só dispuxo dunha clara ocasión nunha contra que errou Manu Justo.

Na segunda metade o duelo estivo máis equilibrado.

O perigo sobrevoou as dúas áreas, pero houbo que agradar ata o minuto 65, cando Álvaro Bustos lle roubou un balón a Barril, cedeu para Romay e este puxo un centro medido na cabeza de Javi Pazos, que logrou o 0-1.

Os minutos finais de nerviosismo, con algunha aproximación perigosa dos vigueses, non impediron que o Pontevedra lograse o triunfo e se metese en zona de play-off por primeira vez no exercicio.