martes. 24.05.2022 |
El tiempo
martes. 24.05.2022
El tiempo

O emprendemento ten premio na UVigo

Os creadores dos tres proxectos do campus de Pontevedra seleccionados para recibir as axudas Incuvi. DP
Os creadores dos tres proxectos do campus de Pontevedra seleccionados para recibir as axudas Incuvi. DP
Tres proxectos empresariais de dous egresados e dun estudante de doutoramento do campus de Pontevedra, centrados no deseño de moda e comunicación dixital, figuran entre as 17 propostas seleccionadas para recibir as axudas Incuvi

A Universidade de Vigo celebrou este xoves, outra vez de xeito virtual debido ás actuais circunstancias sanitarias, o acto de entrega da X edición das Axudas Incuvi-Emprende, VI de Incuvi-Avanza e II de Incuvi-Consolida, tres convocatorias coas que a institución se converte no principal punto de apoio do alumnado disposto a emprender as súas propias ideas de negocio ao premiar 17 iniciativas. Entre elas figuran tres promovidas por estudantado ligado ao campus de Pontevedra.

O reitor, Manuel Reigosa, aproveitou este acto para anunciar a posta en marcha dun novo espazo Incuvi no campus de Vigo apoiado polas entidades patrocinadoras e dos que xa poderán beneficiarse os gañadores desta edición.

Tamén participou o director de convenios e mecenado de Santander Universidades, José María García de los Ríos, e a directora da Área de Emprego e Emprendemento, Maruxa Álvarez, quen lamentou a ausencia da vicerreitora de Extensión Universitaria Natalia Caparrini que, debido a motivos familiares, non puido asistir.

Entre as 17 iniciativas premiadas hai doce axudas Incuvi Emprende, para aquelas ideas que se atopan no seu nivel de desenvolvemento máis básico; catro Incuvi Avanza, para os proxectos que xa teñen certo nivel de maduración, e unha Incuvi Consolida para que un proxecto xa constituído, que pasou polos programas Emprende e Avanza, poida seguir recibindo mentorización específica e unha axuda económica que lle facilite a súa consolidación empresarial. Neste caso trátase de ODS Protein, un proxecto relacionado coa industria alimentaria.

ALTA CALIDADE. Con respecto aos proxectos galardoados na décima edición de Incuvi Emprende, a directora da Área de Emprego e Emprendemento Maruxa Álvarez destacou o seu elevado grao de madurez. "Hay mucha materia prima de muy alta calidad", recalcou Álvarez, ao que engadiu que, se ben se segue apostando por iniciativas de servizo á sociedade, "tanto en temáticas de salud o atención al envejecimiento", hai outras vinculadas directamente á transferencia de resultados de investigación, que apostan polo turismo innovador, ou que promoven escalar as súas innovacións e incluílas na industria da moda circular e inclusiva. "Tanto las temáticas de los proyectos propuestos como los perfiles de las personas que los promueven son muy variadas y este factor va a ser una gran apuesta de valor para el programa, del que todos los participantes se van a beneficiar".

Alejandro Sierra y Cayetana Orzámiz

Iniqual: "Nuestras prendas se adaptan a la morfología de cada persona"
Alejandro Sierra, Máster en Deseño e Moda
Deseñador e estilista vigués de 30 anos, graduado en Deseño pola London College of Fashion e Máster en Deseño e Dirección Creativa pola UVigo (antiga Esdemga), Alejandro Sierra traballou na industria do cine, a televisión, a publicidade e moda en diversos países e agora continúa ligado a Pontevedra, pois cursa o segundo ano do doutoramento do Campus Crea, onde naceu o proxecto co que agora foi seleccionado no Incuvi Emprende, Iniqal.

Trátase dunha marca de roupa inclusiva de xénero non binario, e sostible, na que non se ten en conta nin a morfoloxía masculina nin a feminina. Esta empresa, na que conta con Cayetana de Ozámiz como socia, xa sacou ao mercado dúas coleccións cápsula e en marzo sairá a terceira, pero teñen axenda para todo o año.

"Hicimos un estudio con patronistas para el sistema de tallaje, porque en España había ropa unisex", pero neste caso, as prendas, de tirada limitada, estampadas e moi cómodas, pódense "adaptar a la morfología de cada persona". Teñen algún punto de venda e a súa web: iniqual.es


Diana Torres Limón

Diana Limón: "Quiero transmitir la esencia de los artesanos a sus páginas web"
Diana Torres, Publicidade e Relacións Públicas
Nacida en Ourense hai 27 anos, Diana Torres graduouse en 2020 en Publicidade e Relacións Públicas na Facultade de Ciencias Sociais de Pontevedra. O seu proxecto, case homónimo (Diana Limón), é de comunicación dixital e copywriter especializado no sector artesán. O seu obxectivo é "facilitarles a los artesanos su transición hacia el mundo digital, ayudándoles a transmitir su esencia a sus propias páginas web".

Diana Limón mereceu un premio Incuvi Avanza, despois de que o ano pasado fose seleccionado no Emprende, que resultou "muy bueno tanto a nivel del proyecto como personal, pues me ayudaron a crecer como emprendedora" e a axuda da UVigo tamén serviu para "dinamizar el rural".

Diana considérase unha "artesana de las palabras", polo que pretende trasladar a Internet "la delicadeza" do traballo feito a man. "Es un nicho de mercado incomprendido, que no se valora lo suficiente. A viva voz tienen un discurso estupendo, pero a la hora de plasmar la esencia de sus productos resulta complicado". A súa páxina web: dianalimon.com


Oscar Gonzalez Innovocis[FOTO: Héctor Farías]

Innovocis: "La idea es prestar apoyo en la parte del márketing digital"
Óscar González Grande, Máster de Medios Sociais
Innovocis, seleccionado nos Incuvi Emprende, recibirá asesoramento para poder pasar dun proxecto teórico a unha realidade.

É a iniciativa presentada por Óscar González, nacido en Venezuela hai 39 anos e retornado a España grazas ás bolsas Bolsas Excelencia Mocidade Exterior (BEME) da Secretaría Xeral de Emigración. Xornalista de formación, no curso 2019-2020 cursou o Máster en Comunicación en Medios Sociais e Creación de Contidos Dixitais en Pontevedra e agora reside en Sober (Lugo).

Innovocis une a comunicación dixital coa innovación. "Hay un gran talento en la universidad, en el rural, en la ciencia y la tecnología", pero cada vez "se exige más presencia y contenido en Internet y en las redes" e cubrir ese oco é o seu obxectivo, ocuparse do márketing dixital, que resulta imprescindible, tamén, á hora de optar a subvencións, pois ás veces supón marcar a diferenza en baremos  ajustadísimos. "Se evalúa la difusión y divulgación de los resultados".

O emprendemento ten premio na UVigo
Comentarios