miércoles. 18.09.2019 |
El tiempo
miércoles. 18.09.2019
El tiempo

Impulsan un ciclo de Comercialización de Produtos Alimentarios en Pontevedra

Alumnado do ciclo de Cociña nas instalacións do Carlos Oroza. CHRISTIAN FERNÁNDEZ (ADP)
Alumnado do ciclo de Cociña nas instalacións do Carlos Oroza. CHRISTIAN FERNÁNDEZ (ADP)

O CIFP Carlos Oroza e o IES Luís Seoane compartirán este CM de FP Dual, que incluirá formación remunerada en catro empresas

O Centro Integrado de Formación Profesional (CIFP) Carlos Oroza e o IES Luís Seoane implantarán o vindeiro curso 2019-2020, un novo ciclo medio de Comercialización de Produtos Alimentarios. Integrarase, ademais, na FP Dual, polo que o curso se dividirá en seis meses de clases presenciais nos centros educativos e outros seis de formación remunerada en empresas, segundo informou este martes o director do CIFP, Manuel Hermo. "O obxectivo deste ciclo é formar ao alumnado cun perfil concreto para traballar en grandes superficies de alimentación ou en tendas especializadas tipo gourmet", apuntou.

Deste xeito, o Luís Seoane impartirá os módulos relacionados coa parte comercial –tres días á semana–, mentres o Carlos Oroza se encargará dos vinculados ao coñecemento dos produtos alimenticios e as materias primas, así como a súa preelaboración, conservación e presentación para a venda en lineais de supermercado e tendas máis pequenas. As clases neste centro serán nos outros dous días da semana, onde o alumnado terá que preparar produtos frescos para a súa comercialización. A formación centrarase en froitas, verduras, carne, peixe ou mariscos.

"Hai unha gran demanda deste perfil de traballador por parte das empresas e queremos dar resposta a esta necesidade", di Hermo

O ciclo está composto de dous cursos. En cada uno, tralos seis meses de formación teórico-práctica nos institutos, desenvolveranse outros seis de traballo nalgunha das catro empresas participantes nesta iniciativa: Gadis, Carrefour, Eroski e Alcampo. A remuneración pola formación e o traballo realizado será duns 500 euros ao mes, apuntou Hermo.

Este será o único ciclo medio da FP Dual que ofrecerá o Carlos Oroza, despois dunha vella experiencia en 2013. Ademais, subliñou o seu director, trátase dunha experiencia pioneira en Galicia.

"É un convenio único para toda a comunidade e tamén se implantará en centros de Vigo, Santiago, A Coruña e Ferrol", matizou.

Así mesmo, destacou que antes de poñelo en marcha se comprobou que, efectivamente, "hai unha gran demanda deste perfil de traballador por parte das empresas e queremos dar resposta a esta necesidade". As persoas interesadas en matricularse neste novo ciclo, así como no resto da oferta educativa da Formación Profesional poderán solicitar praza entre o 24 de xuño e o 2 de xuño.

SAÍDA LABORAL EFECTIVA. Manuel Hermo salienta as grandes vantaxes da FP Dual. "Estamos moi contentos con esta opción, porque ten unha saída laboral efectiva. Todo o alumnado que remata ten unha oferta de traballo enriba da mesa", subliñou o director do Carlos Oroza. "Ademais, o nivel de cualificación e preparación é alto".

Aínda así, sempre queda algunha vacante nesta oferta formativa. "Quizais tamén pesa o descoñecemento, pois moita xente aínda non coñece ben este sistema".

Deste xeito, á parte do novo ciclo medio de Comercialización de Produtos Alimentarios, o Carlos Oroza mantén a súa oferta de cara ao vindeiro curso. Actualmente impártense dous ciclos formativos de grado superior na modalidade FP dual: o de Xestión de Aloxamentos Turísticos e un ciclo con doble titulación en Dirección de Cociña e Servizos en Restauración. Ámbolos dous contan cun convenio co grupo Hotusa, o que posibilita realizar o periodo de estancia na empresa en hoteis de prestixio a nivel internacional da cadea Eurostars Hotels.

A estes súmanse os ciclos formativos ordinarios: un de FP Básica (Cociña e Restauración); tres de grao medio (Cociña e gastronomía, Servizos en restauración e Panadaría, repostaría e confeitaría) e catro de grao superior (Xestión de aloxamentos turísticos; Guía, información e asistencia turísticas, Dirección de cociña e Dirección de servizos de restauración.

Impulsan un ciclo de Comercialización de Produtos Alimentarios en...
Comentarios