Bretal foi o encargado de pechar onte, facendo unha macedonia de froitas con alumnos de quinto e sexto de Primaria (ante a ausencia de última hora do outro cociñeiro que estaba convidado, Pepe Solla, que se tiña que ter ocupado dun dos cursos), as xornadas gastronómicas que organizou a Anpa San Xosé do CEP Campolongo. "Gustoume moito estar aquí. É unha proposta moi ben pensada", recoñece o chef. "E sempre é interesante traballar con pequenos, que son absolutamente sinceros, para ben e para mal. Eu saín moi contento e penso que eles tamén".
A presidenta da Anpa, Verónica Conde, fai un balance positivo destas xornadas gastronómicas postas en marcha co obxectivo de darlle saída a parte da produción da horta que coida o alumnado do colexio de Campolongo. Celebráronse dende a semana pasada e participaron catro chefs: Carlos Barreira (Bocarte), Francesco Giannelli (Il Piccolo), Giuseppe Verniero (Mare e Monti) e o mencionado Iñaki Bretal. Entre outras cousas, a cativada fixo salpicón ou pizzas con vexetais.
"Creo que foi unha experiencia positiva e súper boa para a rapazada", sinala. "Salvo algún chef que tivo que suspender a súa participación, a actividade saíu moi ben e creo que tanto os cociñeiros como os pais e os alumnos estamos encantados. A idea é poder repetir o ano que vén".