Con máis de 20 anos de experiencia, Pepe Vieira, recente gañador da súa segunda estrela Michelín polo seu restaurante en Poio, propón descubrir A última cociña do mundo. Este é un proxecto que se leva xestando "cinco anos" e no que participan expertos de todo tipo. "Están vinculados dende enólogos, filólogos, antropólogos e artesáns", relata o experto gastronómico.
Con esta proposta o cociñeiro, tamén coñecido como Xosé Cannas, dá a coñecer unha completa experiencia culinaria con lingüaxe propia. As novas técnicas que se poñen a proba parten de traer as raíces e a cultura galega na cociña. "Isto levounos ata unha especie de Macondo gastronómico no que desenrolamos o noso traballo", expresa o chef.
Baixo este estandarte, Pepe Vieira, quere continuar empregando nos seus pratos elementos na cociña que lle son típicos do seu mundo (como o millo miúdo). Pero os pratos serán presentados en diversas capas, as cales, amosan a orden coa que axudar ao usuario a contextualizar e dar un trasfondo cultural, social e ata "relixioso" ao prato.
Tendo todo isto en conta, o equipo de expertos desta aventura quere conseguir ensalzar e espallar a gastronomía galega ao top mundial e nacional. "En Galicia temos todos os ingredientes para chegar moitísimo máis lonxe", afirma.
O NOVO PROXECTO
"Este ano é o máis potente da miña carreira", asegura Vieira. Con estas palabras expresou o seu máximo orgullo pola presentación do hotel en formato Galpóns. "O complexo non se estreará ata xaneiro, pero xa se probou de forma non oficial", confirma.
Segundo o equipo que conforma o restaurante, estes galpóns ubicados dentro das lindes do complexo culinario esperan ofrecer unha experiencia gastronómica redonda. "Creo que vai ser unha pasada, moi diferente e innovador. Non hai cousas parecidas neste sentido", relata Cannas.
Acceder a unha das propostas de Pepe Vieira costa arredor de 200 euros (sen contar o servizo galpón e desaino). "Non é para todos os días, pero dende logo merece a pena probar", explica un dos integrantes do equipo de Vieira. Así pois, no restaurante Camiño Da Serpe (Poio), Pepe Vieira enlaza gastronomía co entorno das Ría Baixas e xerar un bo recordo.
Porén a devandita apertura non se produciu. "O proxecto continúa no proceso de licenzas", expresa. Así pois, puido adiantar que, posiblemente, as obras comezarán dentro dun mes. "Non ímos parar con nada".