Revival da cociña dos anos 50 na Illa das Esculturas

A romería de homenaxe ás avoas tivo que loitar contra a calor para gañar adeptos
Unha das actuacións folclóricas que amenizaron a xornada. J. L. OUBIÑA
photo_camera Unha das actuacións folclóricas que amenizaron a xornada. J. L. OUBIÑA

A Illa das Esculturas converteouse este sábado nun revival gastronómico dos anos 50. Toda unha viaxe no tempo para lembrar a cociña daquela época da man do Avoa Fest. O bo tempo empurrou ós cidadáns cara ás praias polo que esta segunda edición contou con menos adeptos dos agardados.

En calquera caso, dende o mediodía, a iniciativa enmarcada en Pontevedra Capital Gastro abriron ó público numerosos postos de degustación de cociña tradicional da man de diferentes restaurantes do municipio.

Para animar o ambiente, alborada, música e animación da época, campionatos de dominó e tute por parellas, un curso para aprender a bailar "ajarrados", xogos tradicionais e unha verbena á noitiña.

O momento estrela do evento foi a chegada dun Seat 600 tuneado para a ocasión que trasladou ós concelleiros Iván Puentes e Yoya Blanco, mimetizados para a ocasión con vestimenta tradicional. Porque esa foi, precisamente, a consigna lanzada dende o Goberno local para animar a participación da xente: que acudira vestida con roupas dos anos 50. Tamén se sumou á festa o edil socialista Marcos Rey.

A feira gastronómica contou cos xogos tradicionais promovidos por diferentes asociacións de veciños da cidade, apoiadas polos rapaces da agrupación deportiva HQR!

undefined
Un momento de la celebración. J.L. OUBIÑA

Durante todo o día, os participantes no Avoa Fest puideron degustar ameixa á mariñeira, carne ao caldeiro, churrasco, orella, embutidos e choripán, pan e empanadas e pulpo á feira, ofrecidos por distintos establecementos de hostalería locais. O colofón chegou á noitiña, cunha verbena na que actuaron Randeeira, Chisto e Cascarillas e que contou cun reforzo de visitantes.

Comentarios