24-24. O Frigoríficos achégase máis á permanencia

Os de Cangas repártense os puntos co Fertiberia Puerto de Sagunto
RAFA HQR! BALONMANO, LIGA ASOBAL: CANGAS FRIGORIFICOS DEL MORRAZO-BIDASOA. Id solo un rato del partido para sacar fotos de acción, de entrenadores y de público (esto último importante porque es el primer partido de competicion con gente en Galicia)
Pabellón Municipal O Gatañal, Carretera Cangas - Aldan, s/n, 36940 Cangas, Pontevedra, España
photo_camera O adestrador do Cangas dá indicacións aos seus xogadores nun partido en casa. ARQUIVO

O Frigoríficos do Morrazo logrou este mércores un empate 24-24 na súa visita ao Fertiberia Puerto de Sagunto que o achega máis á permanencia. Mentres, ao equipo saguntino sérvelle de pouco este punto ante un rival directo tras un partido no que acariñou a vitoria.

Frigoríficos comezou cun parcial de 0-3 que Fertiberia, a pesar de empezar errático nas recepcións e nos tiros a porta, soubo recortar a base de insistir con Alex Pozzer no pivote e Toni Alegre no lateral esquerdo. Unha dura defensa do equipo cangués acompañada dun bo ataque de Daniel Fernández dificultaban aos saguntinos recortar distancias, pero as paradas nos momentos máis delicados de Roney Franzini permitían aos locais contraatacar.

Alegre empatou o encontro (6-6, m.13) e Nacho Mirallave adiantou por primeira vez aos de Vicent Nogués (m.18), pero os de Nacho Moyano lograban contestar a cada golpe de Puerto Sagunto. Este empezouse a ver por diante no marcador, cunha distancia mínima, que os galegos lograron superar para pechar o primeiro acto por diante (12-13).

O segundo acto seguiu pola mesma dinámica, pero esta vez con Frigoríficos por diante, que, estratexicamente, intentaba poñerlle pausa ao partido con posesións moi longas e moita dureza defensiva propia dunha final pola permanencia.

Carou e Querín en defensa repelían os lanzamentos rivais e os locais lograron unha renda de tres tantos (20-17, m.45), pero Frigoríficos empatou o encontro (22-22, m.43). Os últimos minutos foron frenéticos, con ambos os adestradores tirando de pizarra para gañar a partida. Os branquivermellos lograron adiantarse (24-23) a falta de menos de dous minutos, pero Santiago López rascou un empate para o seu equipo.

Ficha técnica
Fertiberia Puerto Sagunto (12-12): Franzini, Mirallave (1), Querín (2), Carou (1), Alegre (3), Dija (4) y Pomeranz (3) —siete inicial— Guitart (ps), Miralles, Gil (2), Camacho (1), Corzo (3), Aizen (1), García (1), Pozzer (2).

Frigoríficos do Morrazo Cangas (13-11): Díaz, Calado, Fernández (6), Soliño (1), Iglesias (4), Cerqueira (1) y Menduiña (1) —siete inicial— Simes (4), González, Quintas, Villoria, Gayo, Falco (1), Muratovic (1), Santiago López (5).

Árbitros: Escoda Pérez e Sánchez Bordetas. Excluíron a Querín, Dija e Aizen por parte dos locais e a Calado (2), Quintas e Cerqueira por parte dos visitantes.

Marcador cada cinco minutos: 0-3, 3-6, 6-6, 7-7, 10-9, 12-13 —descanso— 14-14, 16-16, 19-17, 22-20, 23-22, 24-24.

Incidencias: Encontro aprazado correspondente á vixesima oitava xornada da liga Asobal disputado no pavillón Ovni de Puerto de Sagunto ante 500 espectadores.