O Centro de Interpretación da Cana do País de Valga converteuse o mércores no escenario da presentación do "Agosto Gastronómico", que organiza o Concello con motivo da trixésima primeira edición da Festa da Anguía e Mostra da Cana do País.
O acto contou coa participación do alcalde, José María Belo Maneiro; o concelleiro de Cultura, Pedro Calvo, e os integrantes da empresa Indo e Vindo, que se encargarán das actividades: os chefs Fran Jamardo, Rocío Garrido e Coque Fariña.
Durante o mes de agosto levarán a cabo iniciativas co obxectivo de enxalzar a anguía e a cana. Haberá concursos, talleres, catas e demostracións culinarias nos que a participación será gratuíta e terán carácter solidario. Os inscritos deberán achegar un quilo de alimentos non perecedoiros, que serán entregados ás familias con escasos recursos.
A programación comezará o 4 cun taller de cociña para nenos no Parque Irmáns Deus Mosquera. Elaborarán un prato salgado e outro doce.
Entre o 12 e o 18 de terá lugar o concurso "Anguía Chef", destinado a mozos. Catro equipos, integrados por catro compoñentes competirán por ser os mellores cociñando anguía. Deberán superar unha primeira eliminatoria para clasificarse para a final, e haberá premios para os gañadores.
O Centro de Interpretación da Cana acollerá tamén tres demostracións de cociña en vivo. Serán os días 13, 20 e 29. No primeiro, titulado "A cana non prato", os chefs cociñarán catro tapas realizadas con cana do país, que os asistentes poderán degustar. A segunda demostración será "Universo anguía", e consistirá na elaboración de catro petiscos que terán a este pesado como ingrediente principal. O último será "Moito máis que cana", e correrá a cargo do coctelero Diego Dasilva, que preparará catro combinados con augardente do país.
Outra das actividades prevista no marco deste mes dedicado á gastronomía será unha cata-maridaxe que se celebrará no xardín posterior ao Museo dá Historia o día 25. Os participantes degustarán catro pratos -tres salgados e un doce- preparados con anguía e cana.
No tocante ao concurso de receitas de anguía e cana, os interesados en participar poden enviar a través do correo electrónico as súas propostas culinarias, acompañadas dunha fotografía e unha explicación sobre a súa preparación. O premio para o gañador será tamén un lote de produtos galegos valorado en 100 euros.
Non haberá actos multitudinarios, como sucedeu o ano 2020, debido á pandemia. Non haberá, verbena nin degustación, e serán organizadas outras actividades de pequeno formato. O cartel definitivo aínda non está pechado, indica o Concello.