O "Agosto Gastronómico" de Valga estará protagonizado pola anguía e a cana

Como sucedeu en 2020, a pandemia impide que se celebren a degustación e as verbenas
Tres cocineros acompañaron a los representantes municipales en la presentación. CEDIDA
photo_camera Tres cociñeiros acompañaron aos representantes municipais na presentación.

O Centro de Interpretación da Cana do País de Valga converteuse o mércores no escenario da presentación do "Agosto Gastronómico", que organiza o Concello con motivo da trixésima primeira edición da Festa da Anguía e Mostra da Cana do País.

O acto contou coa participación do alcalde, José María Belo Maneiro; o concelleiro de Cultura, Pedro Calvo, e os integrantes da empresa Indo e Vindo, que se encargarán das actividades: os chefs Fran Jamardo, Rocío Garrido e Coque Fariña.

Durante o mes de agosto levarán a cabo iniciativas co obxectivo de enxalzar a anguía e a cana. Haberá concursos, talleres, catas e demostracións culinarias nos que a participación será gratuíta e terán carácter solidario. Os inscritos deberán achegar un quilo de alimentos non perecedoiros, que serán entregados ás familias con escasos recursos.

A programación comezará o 4 cun taller de cociña para nenos no Parque Irmáns Deus Mosquera. Elaborarán un prato salgado e outro doce.

Entre o 12 e o 18 de terá lugar o concurso "Anguía Chef", destinado a mozos. Catro equipos, integrados por catro compoñentes competirán por ser os mellores cociñando anguía. Deberán superar unha primeira eliminatoria para clasificarse para a final, e haberá premios para os gañadores.

O Centro de Interpretación da Cana acollerá tamén tres demostracións de cociña en vivo. Serán os días 13, 20 e 29. No primeiro, titulado "A cana non prato", os chefs cociñarán catro tapas realizadas con cana do país, que os asistentes poderán degustar. A segunda demostración será "Universo anguía", e consistirá na elaboración de catro petiscos que terán a este pesado como ingrediente principal. O último será "Moito máis que cana", e correrá a cargo do coctelero Diego Dasilva, que preparará catro combinados con augardente do país.

Outra das actividades prevista no marco deste mes dedicado á gastronomía será unha cata-maridaxe que se celebrará no xardín posterior ao Museo dá Historia o día 25. Os participantes degustarán catro pratos -tres salgados e un doce- preparados con anguía e cana.

Complementos | Concursos de fotografía e receitas
A programación completarase con dous concursos, de fotografía e receitas. Ao primeiro pódense presentar imaxes relacionadas coa anguía, a cana do país e o Camiño de Santiago ao seu paso por Valga, e desenvolverase a través das redes sociais Facebook e Instagram. Son tres os premios e consisten en lotes de produtos galegos valorados en 100 euros.

No tocante ao concurso de receitas de anguía e cana, os interesados en participar poden enviar a través do correo electrónico as súas propostas culinarias, acompañadas dunha fotografía e unha explicación sobre a súa preparación. O premio para o gañador será tamén un lote de produtos galegos valorado en 100 euros.

Non haberá actos multitudinarios, como sucedeu o ano 2020, debido á pandemia. Non haberá, verbena nin degustación, e serán organizadas outras actividades de pequeno formato. O cartel definitivo aínda non está pechado, indica o Concello.

Comentarios