Un ano máis volve ao Concello
Os negocios apuntados servirán aos seus clientes a modo de acompañamento á súa consumición, e de forma gratuíta, unha tapa elaborada a base de anguía. Os días do evento son
Nesta edición de 2019, os bares e restaurantes participantes son Café-Bar Couceiro, co seu 'Anguía á brasa con salsa verde'; Bar Juan, coa máis que tradicional empanada de anguía; Café-Bar Potel, con 'Anguía ao estilo Potel'; Cafetería Auditorio, con 'Ópera anguía'; Pastelería Caprichos, con 'Anguía na tella'; Bar Maneiro, con 'Anguía ao estilo Maneiro'; Bar Alba, con 'Rolo de anguía'; Café-Bar Pontellón, con 'Anguía ao estilo Pontellón'; Bar Pardal, con 'Tapa Pardal', e, finalmente, Coroa de Galicia coa súa 'Anguía A Fabulosa'.
Entre as persoas que acudan a degustar e votar sortearanse 10 vales de compra con 30 euros de valor cada un
Unha vez finalizados os días de degustación, anunciaranse os tres locais que elaboren a mellor receita deste concurso gastronómico. O primeiro clasificado levará como premio o Mandil de Ouro, o segundo o de Prata e o que ocupe a terceira posición do pódio, o de Bronce.
Estes galardoados serán escollidos segundo a votación do público, que suporá un 50 por cento do peso total, e un xurado designado pola Concellería de Cultura, que terá a responsabilidade do outro 50 por cento do peso das votacións. Ademais, entre as persoas que acudan a degustar e participen na elección da mellor tapa de anguía, sortearanse 10 vales de compra de 30 euros para gastar no comercio local.