Unha decena de establecementos participarán na XI 'Tapa á anguía'

O sábado 24, o domingo 25 e o sábado 31 dez bares de Valga ofrecerán tapas gratuítas coa anguía como ingrediente principal para aspirar a conseguir o Mandil de Ouro do concurso
Comensales disfrutando de tapas de anguila en una pasada edición de la fiesta. DP
photo_camera Comensais gozando de tapas de anguía nunha pasada edición da festa. DP

Un ano máis volve ao Concello Valga o xa tradicional concurso gastronómico 'Tapa á anguía'. Na súa sexta edición contará coa participación de dez establecementos e restaurantes da localidade.

Os negocios apuntados servirán aos seus clientes a modo de acompañamento á súa consumición, e de forma gratuíta, unha tapa elaborada a base de anguía. Os días do evento son sábado 24 e domingo 25 deste mes, e tamén o 31, a modo de degustación con motivo da xornada grande da XXIX Festa dá Anguía e Mostra dá Cana do País. Ademais, é o propio Concello de Valga o que facilitará aos establecementos a anguía, xa limpa e lista para que os cociñeiros póñanse a cociñar os seus petiscos.

Nesta edición de 2019, os bares e restaurantes participantes son Café-Bar Couceiro, co seu 'Anguía á brasa con salsa verde'; Bar Juan, coa máis que tradicional empanada de anguía; Café-Bar Potel, con 'Anguía ao estilo Potel'; Cafetería Auditorio, con 'Ópera anguía'; Pastelería Caprichos, con 'Anguía na tella'; Bar Maneiro, con 'Anguía ao estilo Maneiro'; Bar Alba, con 'Rolo de anguía'; Café-Bar Pontellón, con 'Anguía ao estilo Pontellón'; Bar Pardal, con 'Tapa Pardal', e, finalmente, Coroa de Galicia coa súa 'Anguía A Fabulosa'.

Entre as persoas que acudan a degustar e votar sortearanse 10 vales de compra con 30 euros de valor cada un

Unha vez finalizados os días de degustación, anunciaranse os tres locais que elaboren a mellor receita deste concurso gastronómico. O primeiro clasificado levará como premio o Mandil de Ouro, o segundo o de Prata e o que ocupe a terceira posición do pódio, o de Bronce.

Estes galardoados serán escollidos segundo a votación do público, que suporá un 50 por cento do peso total, e un xurado designado pola Concellería de Cultura, que terá a responsabilidade do outro 50 por cento do peso das votacións. Ademais, entre as persoas que acudan a degustar e participen na elección da mellor tapa de anguía, sortearanse 10 vales de compra de 30 euros para gastar no comercio local.

Comentarios