Unha das citas máis esperadas do ano en Lalín é a homenaxe que se lle dá ao seu prato máis popular e a unión a este proxecto de promoción do mesmo por parte de grandes figuras mediáticas en distintos campos. Co novo século nacía a Encomenda do Cocido, unha asociación gastronómica sen ánimo de lucro que cos anos foi aumetando os seus membros para gañar maior renome nacional e internacional. Desde Julio Iglesias ata Baltasar Garzón, son decenas os elixidos para dar visibilidade a esta marabilla da cociña lalinense.
Nesta ocasión e coas medidas sanitarias pola pandemia condicionando os actos, o Capítulo Xeral Extraordinario dá Encomenda do Cocido realizouse na casa da familia Rial de Negreira, propietaria do restaurante Casa Barqueiro, no que foron distinguidos 16 novos comendadores e comendadoras. O dato máis relevante é que 12 deses membros que chegan á asociación son prestixiosos chefs, como confirma o que somen un total de 29 Estrelas Michelín.
O alcalde de Lalín, José Crespo, que exerce de Gran Comendador, impuxo o cullerón da Encomenda ao máis granado da alta cociña española, como Eneko Atxa, Jesús Sánchez, os irmáns Sergio e Javier Torres, Nacho Manzano, Ígor Zalakaín, Javier Oleiros, Lucía Freitas, Manuel Costiña, Miguel González, Jordi Cruz e Elena Arzak
Xunto ao rexedor de Lalín estiveron outros comendadores como Román Rodríguez, conselleiro de Cultura, encargado de entregar as capas aos novos membros, así como o pintor Antón Llamazares
Tamén se unían ao colectivo de comendadores os anfitrións, os irmáns Rogelio e Fran Vidal, aproveitando a gala solidaria que organizan anualmente para recadar fondos que van destinados a Cáritas de Santiago de Compostela. Durante este Capítulo Xeral Extraordinario producíronse outros nomeamentos de comendadores, caso do empresario e escritor Alberto Barciela e do catador Valerio Carreira, do restaurante madrileño A'Barra.
Non puideron acudir á cita en terras galegas, por imprevistos de última hora, David de Jorge e Marcos Granda. O primeiro, máis coñecido como Robin Food, é un cociñeiro e xornalista de gran éxito nos medios de comunicación de España. O segundo non para de abrir novos restaurantes e engordar o seu número de Estrelas Michelín.