A Estrada abre boca para o día grande da Festa do Salmón co GastroTur

O evento, que pechará este domingo, recibiu a vista do conselleiro de Cultura, José López Campos

Varios momentos de la visita de López Campos a GastroTur. P. FIGUEIRAS
photo_camera Varios momentos da visita de López Campos a GastroTur. P. FIGUEIRAS

O municipio estradense xa está inmerso na Festa do Salmón, unha das celebracións gastronómicas máis relevantes da Estrada polo gran protagonismo que ten este peixe no río Ulla. Aínda que o día grande do evento, declarado de Interese Turístico de Galicia, é este domingo, os veciños e veciñas da localidade abriron boca co GastroTur do Ulla, no que desde o venres participan 17 empresas con selo de Artesanía Alimentaria de Galicia.

O evento, no que se poden atopar unha ampla gama de produtos artesanais como mel, xeados, bombones ou queixos, recibiu este domingo a visita do conselleiro de Cultura, José López Campos. O exalcalde da Estrada realizou unha visita polos diferentes postos artesáns para coñecer de primeira man o seu proceso de elaboración e a historia de cada unha das empresas galegas que ofertarán ata o día 19 os seus produtos.

Paralelamente á visita do conselleiro, o GastroTur do Ulla abriu as súas portas ás dez da mañá. Non foi ata as doce cando o espazo comezou a encherse de xente grazas á ampla proposta de showcooking con produtos das Terras do Ulla. Tamén pola mañá fíxose entrega dos premios do XLVII Concurso Internacional de Pesca en Augas Galegas.

Xa pola tarde, celebrouse unha cata de viños e un taller de montaxes de aparellos de pesca cos artesáns Eloi Saveda e Santi Minas.

Comentarios