'Kin' é o porco que será sacrificado na Matanza Tradicional do Porco de Lalín

A matanza deste cocho será o inicio das festas do cocido de Lalín o 2 de febreiro
photo_camera O cocho e a súa dona. CEDIDA

Kim é un porco criado en casa e alimentado con mimo pola súa dona, Josefa Luz Rodríguez García, da Casa de Anastasio (coñecida como Lucita, a pintora de Bendoiro), a base de fariña de millo e centeo e verduras, pesa ao redor de 180 quilos, ten catorce meses de vida e a súa existencia concluirá a próxima semana, porque é o exemplar elixido para a vixésimo primeira edición da Matanza Tradicional do Porco, que se celebrará o día 2 de febreiro.

Comezará ás 11.00 horas na contorna da Casa dúas Picheles de Vilarmaior, Os oficiantes vestirán boina e chaleco, os homes, e toquilla, camisa branca, saia de época e mandilones as mulleres.

Os comentarios correrán a cargo do xornalista Manuel Vilariño e o doutor en Antropoloxía Social, Xoán Carlos García. Haberá degustación nunha carpa situada no campo da festa. "Os postres estarán elaborados por un grupo de mulleres da parroquia que se ofreceron voluntarias para facelos", sinala o Concello.

A festa continuará pola tarde cunha sesión musical a cargo das Pandereiteras Ponche dá Prata, de Botos, e da agrupación de baile e música tradicional A Carballeira, de Cercio.

Comentarios