Lalín mergúllase na LII Feira do Cocido

A Gala deu este vienres o pistoletazo de saída á recentemente declarada Festa de Interese Turístico Internacional, que encherá de actividades a capital adj\> durante todo o fin de semana
photo_camera Unhas 3.000 persoas gozaron este venres en directo da Gala do Cocido no Lalín Area, na que foi nomeado comendador Bertín Osborne. PATRI FIGUEIRAS

Regresou a Lalín e fíxoo ao grande. Unhas 3.000 persoas presenciaron este venres en directo a Gala do Cocido, un evento do que foi testemuña toda Galicia desde as súas casas e que non defraudou a ninguén. O coñecido presentador Xosé Ramón Gayoso foi o encargado de conducir o espazo, que contou con numerosas actuacións que fixeron vibrar o Lalín Area. Así, Luz Casal, Bertín Osborne, Treixadura, Xabier Díaz, Adufeiras do Salitre, Manuel Andrade e Fátima Prego, Roi, Ricky Merino, Soraya, Son Lalín, Os Recanteiros, De perdidos ao trío, Scene Ballet, A Carballeira de Cercio, Efecto Bolboreta e as orquestras Ciclomanía e Compostela deixáronse a pel no escenario para facer da noite do 14 de febreiro unha velada máxica. Entre todos eles, cobrou protagonismo Bertín Osborne, pois o cantante foi nomeado comendador da Feira do Cocido, levándose así da comarca a responsabilidade de defender o Cocido de Lalín alá onde vaia.

Durante a celebración da Gala, que este ano tivo un carácter solidario e cuxo diñeiro recadado irá parar ás asociacións solidarias lalinenses, entregáronse O Premio Álvaro Cunqueiro, que recaeu no escritor Xabier Rodríguez Baixeras, e os Premios de Gastronomía de Galicia, no que Iñaki Bretal, responsable de O Eirado da Leña de Pontevedra, foi o profesional elixido polo xurado para recibir o galardón que corresponde ao profesional que máis se distinguiu na potenciación da cociña galega. Tamén foron recoñecidas a empresa Frigoríficos de Bandeira e a quesería Airas Moniz.

CARPA DO COCIDO. Este sábado, ás 11.30 horas, terá lugar a inauguración da Carpa do Cocido no Campo dá Feira, un espazo que alberga 29 postos de carne, pan, rosquillas, queixos, artesanía, chocolate, licores, cervexas, conservas e marmeladas, entre outros.

A continuación, ás 12.00 horas, celebrarase o showcooking Petiscos do Cocido con Estrela Galicia con Álvaro Villasante, do restaurante Paprika, e Héctor López, do Restaurante España de Lugo.

Pola tarde, Castrodeza ofrecerá o taller Masterchef do Cocido ás 17.00 horas; ás 20.30 horas, no Auditorio, celebrarase o Concerto do Cocido da Banda de Lalín, e para terminar a xornada actuarán Antón e Os Resentidos e Novo Plan con Miguel Costas no Quilómetro 0.

Ademais, o pavillón albergará o VIN Torneo de Tenis do Cocido de Lalín, que continuará todos os sábados ata o 8 de marzo.

Comentarios