O Rali e a LIV Feira do Cocido coincidirán o mesmo fin de semana

A capital deu este sábado o pistoletazo de saída ao XXIV Mes do Cocido, unha xornada na que o Goberno local avanzou a programación que rodeará a esta festa internacional
Presentación del XXIV Mes do Cocido y de la LIV Feira do Cocido, este sábado. DP
photo_camera Presentación do XXIV Mes do Cocido e da LIV Feira do Cocido, este sábado. DP

Sendo fiel ao devandito "De San Amaro a San Valentín, Mes do Cocido en Lalín", a capitaL deu este sábado o pistoletazo de saída a un mes no que o Concello ofrecerá actividades e os restaurantes os seus mellores produtos para honrar ao prato emblema de Lalín, e todo iso como antesala á celebración da LIV Feira do Cocido, que se celebrará, de novo, a destempo debido ao coronavirus: o 24 de abril.

E foi cando precisamente este sábado o Goberno local decidiu avanzar a programación incluída nesta XXIV edición do Mes do Cocido, no que os fogóns dos restaurantes lalinenses traballarán arreo.

O alcalde, José Crespo, e os concelleiros Avelino Souto e José Cuñarro ofreceron unha rolda de prensa, á que asistiron algúns restauradores da localidade, para informar os actos xa pechados.

Avelino Souto informou que a finais deste mes celebrarase unha xornada de influencers locais coa intención de dar publicidade ao Cocido; e xa en febreiro terá lugar outra con influencers de ámbito estatal e moito máis coñecidos, con millóns de seguidores, coa intención de trasladar "ou Cocido ás persoas máis xóvenes". Ademais, a próxima semana o Goberno local estará en Fitur promocionando a Feira.

Tamén en febreiro publicarase un libro que recollerá todas as edicións desta Festa de Interese Turístico Internacional, desde 1969 ata o 2021.

Xa en marzo terá lugar, o día 13, a Carreira do Cocido; mentres que o 1 de abril Lalín acollerá a celebración do día grande de Laxeiro. Ese mesmo fin de semana, o 3 de abril, está prevista a Matanza do Porco, e a continuación instalarase a Carpa do Cocido no Campo dá Feira, que este ano será un 20% máis grande.

O primeiro acto que acollerá será a Feira do Mel, o 9 e 10 de abril, mentres que o seguinte fin de semana, os días 16 e 17, terá lugar o Diver Cocido para os máis pequenos e pequenas da casa.

O fin de semana grande será o de logo de Semana Santa, e nel coincidirán a celebración da LIV Feira do Cocido, o 24 de abril, e o Rali, que será o 22 e 23; e para finalizar o mes, o día 30, será o Motococido.

Xa en maio, os días 6, 7 e 8 Lalín acollerá a proba mundial de Enduro, e dúas semanas despois o Lalín by Race.

Para rematar, Crespo anunciou que está a ultimar coa Xunta de Galicia o proxecto Cocer do camiño, que englobará gastronomía, música, cultura e o Camiño de Santiago. Ao mesmo tempo, informou que se pediron axudas aos Next Generation para investir en turismo e gastronomía. Se todo isto conséguese, apuntou Crespo, "podemos facer unha edición moi potente".

Como colofón, deuse a coñecer o Pin do Cocido co deseño do escultor Manolo Paz.

Comentarios