As Xornadas Micolóxicas de Cuntis arrincan con medio centenar de participantes

Boletus, lepiotas, champiñÓNSs e escaloras son as catro especies colleitadas na saída que realizaron pola contorna do río Gallo

Las lluvias recientes hicieron posible que la jornada resultase fructífera. CEDIDA
photo_camera As choivas recentes fixeron posible que a xornada resultase frutífera. CEDIDA

Boletus, escarolas, lepiotas e champiñóns son as catro especies de cogomelos comestibles que colleitaron o medio centenar de participantes na saída programada na primeira edición das Xornadas Micolóxicas que se celebran en Cuntis. O percorreu seguiu un itinerario próximo ao río Galo. Ademais de afeccionados locais, tamén acudiron á cita outros que viven en Santiago, Pontevedra e Estremadura e están hospedados no Balneario da localidade. A medida de idade oscilou ao redor de 50 anos.

Esta actividade realizouse despois de que ao redor de 40 persoas acudisen a unha charla impartida por Manuel Rey na Biblioteca Pública, na que expuxo os conceptos básicos para identificar as especies máis coñecidas. Pola tarde converteuse en guía, para facer posible a realización dunha actividade práctica que dese continuidade á charla matutina.

Sete establecementos de hostalería da localidade participaron nesta iniciativa, o Bar O Traspaso, o Restaurante Don Manuel, a Parrillada Foxos, e as cafeterías A Plaza, Batifoula. A Tenda da Ponte e O Paseo, ofrecendo tapas nas que o ingrediente principal foron os cogomelos.

Este domingo é a quenda de Jaume García, o cociñeiro do restaurante Velis Nolis, da Estrada, que será o encargado de elaborar tapas nunha sesión didáctica que finalizará coa degustación das mesmas. A cita é o a Casa do Médico, de 12.30 a 14.00 horas.

O Concello de Cuntis puxo en marcha esta proposta coa determinación de que teña continuidade e convértase nunha alternativa máis de lecer e para fomentar o sendeirismo e divulgar o coñecemento das contornas naturais do municipio.

Comentarios