martes. 25.01.2022 |
El tiempo
martes. 25.01.2022
El tiempo

A DO Rías Baixas pecha dúas semanas de vendima con 32 millóns de quilos de uva recollidos

2020091811310082212
Uvas no interior dunha adega na presente vendima. JOSÉ LUIZ OUBIÑA
As adegas do Salnés recolleron durante a actual campaña 22 millóns de quilos, o 71% das cinco subzonas da denominación

A vendima na Denominación de Orixe Rías Baixas pechou as súas dúas primeiras semanas con 31.802.647 quilos de uva recollidos. Logo dun inicio tímido, nos primeiros sete días da recollida a cifra era de 14.540.000 quilos, segundo os datos facilitados polo Consello Regulador.

A boa meteoroloxía reinante propiciou o comezo da presente campaña dun modo ordenado. Participan 176 adegas elaboradoras, cun total de 5.178 viticultores que están a recoller a uva nas 4.090 hectáreas de superficie produtiva das distintas subzonas da Denominación de Orixe Rías Baixas.

Na subzona do Salnés recolléronse ata a data un total de 22 millóns de quilos de uva, na do Condado do Tea 6,3 millóns, na do Rosal 3,02 millóns, na de Ribeira do Ulla 360.178 quilos e na de Soutomaior 57,725.

O Órgano de Control e Certificación da Denominación de Orixe Rías Baixas presentara a finais de xullo ao Pleno do Consello Regulador o Informe de Estimación de Colleita 2020. Devandito documento calculaba unha recollida en 2020 de 37,5 millóns de quilos de uvas, un 15% máis que na colleita de 2019. Para alcanzar esa cifra só quedarían por recoller seis millóns de uva na actual campaña da que xa avanzou o Consello Regulador esperábase dunha gran calidade e cantidade de produción.

MANDA O ALVARIÑO. Dos 31,8 millóns de uva que se recolleron no que vai de campaña, 31,1 millóns corresponde á variedade de albariño (o 98% do total vendimado), seguida das variedades loureira branca (196.786 quilos), treixadura (190.099), caíño branco (118.929), godello (67.642), souson (33.653), caíño tinto (32.811), espadeiro (20.214) e mencía (19.682).

Segundo o Consello Regulador da DO Rías Baixas, este aumento de produción é debido a unha elevada taxa de brotación, ao redor dun 90%, e a uns acios maiores que outros anos. As diminucións durante o período de brotación, cuxa media son dun 12%, atribúeas, sobre todo, a problemas xeneralizados de fungos, en especial ao mildiu, que foron maiores en explotacións.

Estritas directrices para unha campaña libre de covid-19 
O Consello Regulador conta cun protocolo e unhas normas de prevención específicas contra a covid-19 para os 24 veedores/auditores e para o persoal técnico implicados na presente campaña de vendima. Segundo recorda o citado órgano da Denominación de Orixe Rías Baixas, estas directrices establecen unha serie de medidas para garantir a seguridade do labor de auditoría desenvolvida durante o proceso de recollida da uva coa intención de evitar, na medida do posible, os contaxios. 

Ademais das normas xerais —uso obrigatorio de máscara, hixiene de mans e distancia mínima de seguridade interpersoal-, establécense unha serie de especificidades relativas ás auditorías a realizar nas adegas inscritas e en viñedo.

A DO Rías Baixas pecha dúas semanas de vendima con 32 millóns de...
comentarios