O 'Serán de viño e mar' de Vilaboa consegue un cheo absoluto en San Adrián

O evento para promover o marisco e os viños de Ribeiras do Morrazo tiña aforamento de 300 veciños e houbo que pór control de accesos
undefined
photo_camera Varios grupos de asistentes animando o recinto. D. FREIRE

O Concello de Vilaboa conseguiu un cheo absoluto no evento de maridaxe dos viños cos mariscos da ría que organizou este sábado e que se pretendía que funcionase como unha proba a pequena escala do que pode ser unha festa gastronómica vilaboesa, de face ao próximo verán.

O alcalde, César Poza, indicou desde o mesmo recinto que, antes de que pasase unha hora da apertura, o lugar, con capacidade para 300 persoas, estaba cheo. ''Ao final puxemos control de accesos e estamos a tratar de favorecer a rotación, porque segue chegando xente e tratar de que todos vos que poidan participar ou fagan''.

A cita iniciouse ás 20.00 e tiñan previsto acabar sobre as 23.00 horas. A degustación dunha copa dun dos caldos de Vilaboa, así como unha tapa con mariscos da ría, estaba ameazada polos grupos Aires de Cobres e da cantante solista Sofía Espiñeira. O espazo contaba con distancias de seguridade, esixíase usar máscara e cumpríronse as normas sanitarias.

O serán pretende ser unha avanzada do evento que se porá en marcha o próximo verán e contou coa colaboración desinteresada dos adegueiros da IXP Ribeiras do Morrazo, da Confraría de Mariscadores Pedra dá Oliveira e dos restaurantes.

Os adegueiros doaron o viño, mentres que as ameixas e mexillóns foron cedidos por bateeiros e mariscadoras e cociñados por Casa Aurelia, Ou restaurante Mauro, A Taberna de Antes, O Cañoto, A Casa de Rosa dá Mazaroca, Restaurante Luís, Parrillada Suso e A Casa dous Druídas.

Comentarios