0-0. O Deportivo salva un punto sen saír da seca

Os coruñeses conseguiron manter a portería a cero contra un equipo en refacho
Un lance del encuentro que enfrentó al Deportivo con el Alcorcón.TWITTER (RCDeportivo)
photo_camera Un lance do encontro que enfrontou ao Deportivo co Alcorcón.TWITTER (RCDeportivo)

O Deportivo, pechacancelas de LaLiga SmartBank, e o Alcorcón anuláronse no céspede do Estadio Abanca-Riazor (0-0) e ampliaron os seus respectivos refachos, a negativa, de dezaseis partidos sen gañar, no caso dos galegos, voluntariosos, pero atenazados; e a positiva, invicto a domicilio e sen derrotas desde o 4 de outubro, dos madrileños.

O técnico do Deportivo, Luis César Sampedro, afanouse en coser ao equipo para cortar a sangría de goles encaixados e iso foi o que conseguiu, suficiente para non encaixar, pero insuficiente para superar ao seu rival nun partido con poucos remates a portería.

En catro dos seis encontros co preparador galego no banco, o Deportivo recibira gol no primeiro cuarto de hora. Demasiado peaxe. Desde o inicio a prioridade foi taparse; o secundario, crear.

Os dous primeiros minutos transcorreron en campo coruñés. O Alcorcón, en dinámica oposta, con confianza, saíu a buscar uns minutos, antes de pasar á segunda fase, a de porse a esperar. Stoitchkov, de cabeza, quentou as luvas de Dani Giménez, seguro no céspede tras alzar a voz no vestiario de Almendralejo na anterior xornada.

Foi o único remate entre os tres paus na primeira metade en ambos os bandos. A afección do Deportivo, afundido na táboa de Segunda, asumiu a realidade e sumou. Aplaudiu as coberturas exitosas dos seus xogadores, premiou a actitude defensiva, a presión ao rival, e tivo poucos reproches para os pases cara atrás.

O equipo galego evitou equivocarse. A súa obsesión era non recibir goles. En campo rival, Koné tivo as ocasións, unha aos 27 minutos a pase de Mollejo, e outra ao bordo de descanso tras un balón filtrado por Vicente. En ambos os casos cruzou demasiado o balón ante Ximo Miralles, o terceiro porteiro o Alcorcón, titular por segundo partido consecutivo.

O guion se manutuvo despois do intermedio. Só o pulmón de Mujaid, o central da filial reconvertido ao lateral dereito do primeiro equipo, puxo a nota discordante, insuficiente para cambiar a monótona partitura.

Luís César reservou o último cambio para os cinco minutos finais coa entrada do peruano Beto dá Silva e, con el no campo, Aketxe, outro dos homes de refresco, rozou o gol cunha falta que despexou de puños Ximo Miralles para asegurar a repartición de puntos que o Alcorcón deu por bo, escaso para o necesitado Deportivo.

-Ficha técnica:

0-RC Deportivo: Dani Giménez; Mujaid, Lampropoulos, Somma, Luís Ruiz; Peru Nolaskoain, Álex Bergantiños, Vicente Gómez; Mollejo (Beto da Silva, m.85), Koné (Aketxe, m.73) e Longo (Longo, m.59).

0-AD Alcorcón: Ximo Miralles; Laure, David Fernández, Diéguez, Bellvís; Boateng, Dorca; Arribas (Dani Romeu, m.54), Stoichkov (Aguilera, m.71), Ernesto; e Harper (Sandaza, m.82).

Árbitro: Pulido Santana, do Comité canario. Mostrou amarela a Vicente Gómez (m.9), Luís Ruiz (m.14) e Nolaskoain (m.88), do Deportivo; e a Diéguez (m.50), do Alcorcón.

Incidencias: Partido da decimoséptima xornada de LaLiga SmartBank, disputado no Estadio Abanca-Riazor ante 13.957 espectadores. Antes do partido, gardouse un minuto de silencio en recordo do exjugador do Deportivo José Luis Fidalgo Veloso, recentemente falecido.