0-1. El Dépor encadena tres derrotas tras un polémico encuentro contra el Albacete

O club coruñés propúxose ser sólido, xuntou máis as liñas e atrasou a presión, pero tivo poucos argumentos ofensivos no primeiro período co balón no seu poder
Un momento del encuentro entre el Deportivo y el Albacete. TWITTER (@RCDeportivo)
photo_camera Un momento do encontro entre o Deportivo e o Albacete. TWITTER (@RCDeportivo)

Un penalti de VAR deu este sábado o primeiro triunfo (0-1) a domicilio ao Albacete esta tempada e aumentou as dúbidas no Deportivo, que enlazou tres derrotas tras gañar no seu debut, con apuros, ao Oviedo.

Os manchegos aproveitaron unha pena máxima polémica, por unha man de David Simón que o colexiado non sinalara, para levar a vitoria nun encontro no que os deportivistas se atoparon dúas veces co traveseiro, un a tiro de Ager Aketxe e outro, nun remate do peruano Beto da Silva, que debutou en España.

Logo de encaixar oito goles nas tres primeiras xornadas, o Deportivo, con Salva Ruiz e os branquivermellos Mollejo e Montero (todos incorporados o último día do mercado) no once, propúxose ser sólido ante o Albacete, xuntou máis as liñas e atrasou a presión, pero tivo poucos argumentos ofensivos no primeiro período co balón no seu poder.

A falta de combinación e de trenzar xogadas, recorreu ás accións a balón parado para que Ager Aketxe sacase a relucir todo o seu repertorio.

Da zurda do vasco xurdiu todo o perigo que xerou o Deportivo ata o descanso, o primeiro disparo a porta (min.26), un lanzamento ao traveseiro (min.29) e outro que comprometeu a Tomeu Nadal (min.35).

O Albacete, que só se sentiu acosado nas accións de estratexia, dispuxo dunha ocasión para adiantarse antes do descanso nunha xogada que lle gañou por arriba Zozulia a Bergantiños e que despexou mal o debutante Montero. En boca de gol, a pase de Olabe, perdoou Dani Ojeda, que rematou alto.

O Deportivo foi máis ambicioso no inicio do segundo tempo, pero sen comprometer ao Albacete, que perdeu por lesión a Kecojevic nun salto con Christian Santos.

Os coruñeses tardaron 65 minutos en probar por primeira vez a Tomeu Nadal co balón en movemento e, como non, cun lanzamento de Aketxe.

Ao Deportivo anuláronlle un gol por falta de Mollejo ao porteiro do Albacete, que previamente lle despexou un cabezazo ao extremo cedido polo Atlético.

O VAR confirmou esa acción e foi clave a falta dun cuarto de hora para decretar un penalti por man de David Simón que non pitara o colexiado e que transformou Susaeta.

O Albacete quedou con dez por dúas amarelas a Fran García en cinco minutos e cando quedan sete máis a prolongación (outros sete), o Deportivo empuxou, pero os manchegos aguantaron e, coa axuda do traveseiro (min.93) nun remate do peruano Beto dá Silva, levaron os tres puntos de Riazor.

0 - RC Deportivo: Dani Giménez, David Simón, Lampropoulos, Montero, Salva Ruiz; Bergantiños; Mollejo, Aketxe, Vicente Gómez (Beto da Silva, min.79), Borja Galán (Jovanovic, min.63); e Koné (Christian Santos, min.59).
1 - Albacete BP: Tomeu Nadal; Benito, Arroio, Kecojevic (Caro, min.65), Fran García; Barri; Susaeta, Olabe (Capezzi, min.85), Karim Azamoum (Eddy Silvestre, min.64), Dani Ojeda; e Zozulia.
Gol: 0-1, min.76: Susaeta, de penalti.
Árbitro: Milla Alvendiz, do Comité Andaluz. Expulsou a Fran García (min.83). Amarelas a Kecojevic (min.27), Olabe (min.39), Barri (min.57) do Albacete; e a David Simón (min.75), do Deportivo.
Incidencias: Partido da cuarta xornada de LaLiga SmartBank disputado no Estadio Abanca-Riazor ante 15.249 afeccionados.