Ficha técnica:

0-1. O Deportivo repite pesadelo ante o Alavés

O equipo coruñés segue sen levantar cabeza e perde ante o seu verdugo en Copa
El defensa del Alavés Laguardia frente al del Deportivo Florin Andone
photo_camera El defensa del Alavés Laguardia frente al del Deportivo Florin Andone

O Alavés recompúxose este sábado do 0-6 que encaixou ante o FC Barcelona e fere en LaLiga ao Deportivo, do que fora verdugo tamén na Copa do Rei.

Cun penalti, o Alavés castigou a falta de precisión en ataque dos locais, que perdoaron sobre todo no primeiro período, e ven máis cerca as posicións de descenso por acumular seis partidos seguidos sen gañar en Liga (e dúas en Copa).

Tras non haberse imposto en ningún partido en 2017 e tras dúas derrotas consecutivas, o adestrador do Deportivo, Gaizka Garitano retocou o once ante o Alavés e dous das tres novidades que introduciu (o porteiro arxentino Germán Lux e os portugueses Luisinho e Bruno Gama) tiveron protagonismo nos primeiros minutos de partido.

En ataque, Bruno Gama, cun centro á cabeza de Kakuta, estreou a bagaxe ofensiva dos coruñeses, que insistiron cunha falta que executou Çolak, cabeceou no segundo pau Albentosa e conectou o brasileiro Sidnei, sen precisión, na área pequena.

O Alavés aguantou o empuxe inicial dos locais e respondeu tamén a balón parado cun saque de esquina de Ibai que rematou de cabeza Laguardia para obrigar a Lux a lucir reflexos e desviar cos puños a córner.

A pesar dese aviso, os coruñeses seguiron chegando con claridade á área do Alavés, pero sen sorte nin puntería, como nun disparo de Gael Kakuta que se estrelou no traveseiro e que recolleu Juanfran para cabecear ao corpo de Pacheco, que se levantou con axilidade.

Se o conxunto coruñés rozou o gol nesa acción, o Alavés tamén o puido asinar catro minutos máis tarde por un mal pase de Sidnei que propiciou o contragolpe visitante: Ibai Gómez serviulle o balón ao espazo a Deyverson, que lle colleu as costas a Albentosa e plantouse só ante Lux, pero despois non foi capaz de disparar entre os tres paus.

Deportivo e Alavés déronse unha tregua ata o descanso e na volta ao céspede os de Garitano lograron encerrar aos de Pellegrino no seu campo durante case quince minutos, pero de novo faltoulles resolver as accións de ataque, especialmente as dúas que protagonizou Andone, unha desviada por Pacheco e outra, por Feddal.

Logo de resistir os golpes que intentara o Dépor, o Alavés foi gañando metros e aos 67 minutos conseguiu provocar un penalti por un lixeiro agarrón de Albentosa a Manu García, protestado polo central, que aproveitou o propio centrocampista para desequilibrar o marcador cun disparo centrado.

Cinco minutos despois, o que protestou ao colexiado foi Theo, que pediu penalti nunha carga de Guilherme, quen ademais tiña unha amarela, pero o colexiado esta vez non o concedeu.

O brasileiro do Deportivo quedouse como único pivote no equipo de Garitano, que buscou a reacción cun segundo dianteiro, Joselu Mato.

Lonxe de sentirse intimidado, o Alavés mostrouse cómodo ao abrigo de Llorente e Lux evitou o segundo cun paradón e a axuda do traveseiro.

Nos últimos instantes, Feddal sacou baixo paus un disparo de Luisinho con Pacheco e batido, e o conxunto vitoriano levou os tres puntos de Riazor para deixar ferido ao Deportivo (asubiado polo seu público) en Liga un mes logo de haberlle rematado en Copa.