0-1. O Getafe condena a Fran Escribá

Un solitario gol de Kenedy decidiu o encontro en Balaídos
Hugo Mallo disputa el balón ante Robert Kenedy. SALVADOR SAS (Efe)
photo_camera Hugo Mallo disputa o balón ante Robert Kenedy. SALVADOR SAS (Efe)

O Xetafe agravou a delicada situación do Celta cunha vitoria en strong <>Balaídos (0-1) nun partido trabado e con escasas oportunidades que decidiu o brasileiro Kenedy ao aproveitar un erro defensivo celeste.

O conxunto madrileño achégase á zona europea tras catro triunfos nas cinco últimas xornadas, á vez que condena ao adestrador Fran Escribá, que, con catro derrotas seguidas, mantén ao Celta en descenso.

O Xetafe, con seis novidades no seu equipo titular, foi durante o primeiro tempo o prototipo de equipo que desexa José Bordalás: un conxunto rochoso e intenso que afoga ao rival e que explota con eficiencia calquera erro sobre o campo.

A presión alta incomodou ao conxunto galego, indeciso tanto na zona defensiva para sacar a pelota como na zona de creación do centro do campo. Tras unha recuperación de pelota cerca da área, o primeiro aviso chegou cun tiro de strong <>Portillo que atallou Rubén.

Non estivo o Celta cómodo. Cústalle crear oportunidades, en parte porque ten pouca conexión entre as súas liñas, ou porque o seu xogo de ataque é previsible, con escaso ritmo. Só dúas veces achegouse á portería de strong <>David Soria no primeiro tempo: un lanzamento de Lobotka desde fóra da área e un disparo de falta de Iago Aspas.

O Xetafe ofreceu unha actitude máis combativa en strong <>Balaídos; un equipo máis vivo nos seus movementos de ataque, máis agresivo nas disputas. Esperou o seu momento. A súa presión alta tivo recompensa cerca do final da primeira parte cando aproveitou un erro do central Aidoo, que non controlou o pase dun compañeiro e facilitou a carreira cara a portería de strong <>Kenedy. O brasileiro foi poderoso no seu esprint coa pelota ata finalizar a xogada cun tiro cruzado que acabou en gol.

O erro defensivo condenou ao Celta, asfixiado por momentos ante a presión do Xetafe, que pouco despois do gol tivo outra gran ocasión cando Enric Galego plantouse ante o porteiro Rubén.

O descanso non aclarou ao equipo de strong <>Fran Escribá. Tivo máis a pelota pero apenas xerou perigo nunha chuviosa tarde que aos poucos camiñou cara ao guión dun partido trabado, con moitas faltas, con ritmo descontinuo. O único relevante dos primeiros corenta minutos do segundo tempo foi un centro de Brais Méndez e un mal tiro afastado de Hugo Mallo.

O Xetafe resistiu plácido nese escenario. Non houbo oportunidades. Non houbo disparos a portería. Só nos minutos finais apertou o equipo galego, con corazón pero sen orde, un arreón insignificante que unicamente tivo un lanzamento de strong <>Brais Méndez e que non inquietou o plan do equipo de Bordalás. O Celta de strong <>Fran Escribá morreu sen alma en Balaídos.

Ficha técnica:

0. Celta: Rubén; Hugo Mallo, Araujo, Aidoo (Losada, min. 80), Olaza; Lobotka (Pape Cheikh, min. 74), Beltrán; Brais Méndez, Denis Suárez (Sisto, min. 64), Iago Aspas; Gabriel Fernández
1. Xetafe: David Soria; Nyom, Djene, Etxeita, Cucurella; Portillo, Arambarri, Timor, Kenedy (Olivera, min. 68); Enric Galego (Ángel, min. 53), Jorge Molina (Maksimovic, min. 82)
Gol: 0-1 Kenedey, min. 36
Árbitro: Mateu Lahoz (comité valenciano). Amoestou con cartón amarelo a Araujo, Aidoo e Pape Cheikh por parte do Celta; a Timor, Arambari e Etxeita por parte do Xetafe.
Incidencias: partido correspondente á decimosegunda xornada da liga Santander disputado no estadio municipal de Balaídos ante 14.704 espectadores.