0-1. Un gol de Koné no minuto 92 dálle ao Deportivo a sétima vitoria consecutiva

Celebración de los jugadores del Dépor. RCDEPORTIVO
photo_camera Celebración dos xogadores do Dépor. RCDEPORTIVO

O Deportivo sumou a súa sétima vitoria consecutiva en Madrid grazas a un gol no tempo engadido do marfileño Mamadou Koné, que deixou xeado ao Alcorcón, que dominou durante todo o partido e tivo as mellores ocasións, aínda que sempre se atopou con Dani Giménez.

O equipo oleiro saltou ao céspede con mellores argumentos futbolísticos que o Deportivo e iso traduciuse en varios achegamentos con perigo nos primeiros minutos de xogo. O máis claro un disparo de Stoichkov desde o costado dereito que parou Dani Giménez mandando o balón a córner. Pouco despois o porteiro do Deportivo tamén tivo que esforzarse para despexar un balón de Álex Mula que fixo un estraño case en liña de gol.

O equipo galego sufriu para conter as arremetidas do Alcorcón, aínda que practicamente todas as súas ocasións foron con disparos afastados que adoeceron de profundidade.

Na segunda parte o partido seguiu polos mesmos camiños e aos 62 minutos Stoichkov puxo un centro que se foi envenenando e terminou rozando o poste dereito da portería de Dani Giménez. O porteiro branquiazul volveu salvar o seu equipo no minuto 76 cando Álex Mula lanzou un disparo de falta que o enganou inicialmente pero soubo reaccionar para paralo.

A falta de tres minutos para o final Adrián Diéguez lanzou un disparo desde fóra da área que Dani Giménez despexou de puños e volveu meter o medo no corpo ao cadro galego.

Co Deportivo pedindo o asubío final, Mamadou Koné silenciou Santo Domingo tras rematar de cabeza un centro de Keko que se aloxou no fondo das mallas da portería de Dani Jiménez.

Con esta vitoria o Deportivo suma 33 puntos e encadea o seu sétimo triunfo consecutivo, mentres que o Alcorcón se mantén con 34 e cada vez se afastase máis da zona de promoción.

Fernando Vázquez: "Non se gañan tantos partidos por sorte"
Tras o sétimo triunfo consecutivo do Dépor, o seu adestrador, Fernando Vázquez, destacou que non se gañan tantos partidos por sorte" e asegurou que o gol do triunfo en Alcorcón no tempo engadido foi "un subidón, unha explosión de xúbilo incrible".

"Nós facemos o noso partido e o rival o seu. Cedemos a posesión do balón e a partir de aí buscamos unha saída con claridade. No primeiro tempo non estivemos ben, aínda que tivemos dúas opcións claras, e no segundo, o Alcorcón, que é moi bo equipo, púxonos en máis aprietos", analizou Vázquez, en conferencia de prensa.

"No desconto aproveitamos, o mesmo que hai cinco anos. É curioso", sinalou o técnico galego, que asegurou que están "a agrupar a enerxía no aspecto defensivo e que o rival non teña ocasións".

"Aí estámolo facendo ben. Evidentemente é imposible evitalo ao cento por cento, pero aí estou contento. No xogo ofensivo melloraremos co paso do tempo, cando a situación sexa máis folgada. Non se gañan seis partidos seguidos por sorte, iso veo todo o mundo", concluíu.

Alcorcón: Dani Jiménez; Paris, Diéguez, David Fernández, Pomares; Mula, Boateng, Luis Perea, Arribas (Sosa, m.68); Stoichkov (Miaka, m.84) e Dani Romera (Rui Costa, m.56).

Deportivo: Dani Giménez; Sadick, Somma, Montero; Bóveda, Peru Nolaskoain, Shibasaki, Mollejo (Luis Ruiz, m.82); Aketxe (Hugo Vallejo, m.66), Koné e Emre Çolak (Keko, m.66).

Goles: 0-1: M.92 Koné.

Árbitro: Vicandi Garrido (Comité vasco). Amoestou a Boateng (m.19), do Alcorcón; e a Montero (m.30), Koné (m.30), Fernando Vázquez (m.40), Mollejo (m.70) e Keko (75), do Deportivo.

Incidencias: Partido correspondente á xornada 27 da liga Smartbank disputado no estadio de Santo Domingo de Alcorcón (Madrid), ante uns 3.000 espectadores.