0-2. O Atlético gana en Mallorca pero perde a Morata para o derbi

Diego Costa e Joao Félix fixeron os goles dos de Simeone
Diego Costa, en Mallorca. CATI CLADERA
photo_camera Diego Costa, en Mallorca. CATI CLADERA

O Mallorca, afeito presionar desde o primeiro minuto de xogo co apoio incansable dos seus afeccionados -así conquistou dous ascensos consecutivos- tivo que asumir a súa condición de equipo modesto, atrasar as súas liñas e esperar a sorte do contragolpe.

O asedio dos branquivermellos -este mércores con camisetas, pantalóns e medias de cor azul celeste- incrementouse co paso dos minutos. Vitolo (min. 15) e Joao Félix (min. 24) probárono con disparos desde a frontal da área, pero foi Diego Costa, cun certeiro cabezazo (min. 26), o que puxo en vantaxe o seu equipo.

O gol do Atlético era cuestión de tempo, dada a gran superioridade mostrada polo equipo de Simeone. O Mallorca non carburaba e só o xaponés Takefusa Kubo creaba perigo co seu caneo e calidade técnica.

No minuto 29, o colexiado rectificou a súa decisión de sinalar penalti tras visionar o VAR e comprobar que a man de Joan Sastre foi precedida por outra de Joao Felix.

Antes do descanso, Santiago Arias estrelou un remate na base do pau dereito da portería de Reina (min. 35), e o meta mallorquinista volveu salvar ao seu equipo ao desviar ao córner un cabezazo envelenado de Joao Félix.

A mellor noticia para o Mallorca no inicio da segunda parte, foi que só perdía por un só gol. Había partido, e demostrouno moi pronto (min. 46) cun disparo de Kubo que entre Oblak, o pau e Arias, evitaron o empate bermellón.

O equipo de Vicente Moreno demostrou nesta xogada que non está a ter nin un chisco de sorte esta tempada. Lidera as estatísticas de balóns ao pau e penaltis en contra e tamén se marcou en propia porta, a xornada pasada ante o Xetafe.

O Mallorca foi outro equipo na segunda parte. Tivo máis tempo o balón no seu poder, incrementou o seu ritmo de xogo e, por primeira vez, fixo traballar á defensa colchoneira.

Simeone decidiu dar entrada a Ángel (min. 57), e Moreno replicou substituíndo a Lago Junior polo macedonio Alexsandar Trajkovski.

Nos mellores minutos de xogo mallorquinista, Joao Félix marcou á media volta tras un barullo na área bermellona. O balón coouse na portería tras rebotar en Budimir.

Pese ao 0-2 en contra, o Mallorca non desistiu no seu empeño de recortar distancias no marcador, e non o conseguiu debido a que a defensa colchoneira respondeu con acerto cada vez que foi esixida.

0 - Mallorca: Reina, Joan Sastre, Valjent, Xisco Campos, Lumor; Kubo, Baba (Abdón Prats, min. 66), Salva Sevilla, Dani Rodríguez; Lago Junior (Trajkovski, min. 62) e Budimir (Álex Alegría, min. 66).
2 - Atlético de Madrid: Oblak; Arias, Savic, Felipe, Lodi; Thomas, Saúl, Koke; Joao Félix (Marcos Llorente, min. 82), Vitolo (Ángel Correa, min. 57) e Costa (Morata, min. 68)
Goles: 0-1, min. 26: Diego Costa (Morata, min. 68); 0-2, min. 64: Joao Félix
Árbitro: Hernández Hernández (Comité Canario). Expulsou a Álvaro Morata por dobre cartón amarelo no 77. Amoestou a Baba (min. 4); Budimir (min. 6), Xisco Campos (min. 77); a Savic (min. 13), Felipe (min. 55), Correa (min. 85)
Incidencias: Partido correspondente á sexta xornada da liga Santander disputado no estadio Son Moix. Gardouse un minuto de silencio pola última vítima de violencia de xénero en Mallorca, Verónika Hoffman, asasinada polo seu marido o pasado domingo.