0-2. O Dépor complícase a vida ante o Xetafe

O cadro coruñés foi despedido pola súa afección con asubíos e con algúns panos brancos
Luis Alberto lamenta una ocasión fallada
photo_camera Luis Alberto lamenta una ocasión fallada

O Deportivo empeñouse en complicarse a vida na segunda volta e este domingo perdeu (0-2) contra un Xetafe que se aferra á salvación. O cadro coruñés afrontará as dúas últimas xornadas con catro puntos de renda respecto das posicións de descenso e coa diferenza de goles perdida co Granada, o Sporting de Xixón e o seu verdugo este domingo en Riazor.

O equipo madrileño soubo xogar no campo coruñés, superou os seus nervios en defensa con determinación en ataque, aproveitou un contragolpe e un saque de esquina e superou a un rival que, ademais, quedou en inferioridade a falta de 26 minutos, cando perdía pola mínima. A afección do Deportivo despediu ao equipo con asubíos e con algúns panos brancos nas bancadas de Riazor na tarde na que o conxunto coruñés pretendía deixar selada a permanencia.

O encontro avanzaba sen ocasións, con pouco ritmo, cos dous peores equipos da segunda volta en escena e moito medo á derrota. Pedro León mostrou a súa calidade e foi o encargado de pór ao seu equipo por diante. Plantouse ante Navarro, desequilibrouno sen demasiada complicación, mirou á portería e axustou o seu disparo lonxe do alcance do porteiro branquiazul para pór en vantaxe ao seu equipo antes do descanso.

Na continuación, o Deportivo dispuxo de achegamentos á área do Xetafe para igualar o partido, pero o porteiro azulón frustrou os intentos de Cartabia. O encontro complicóuselle aínda máis ao conxunto galego coa expulsión do internacional costarriqueño Celso Borges, aos 64 minutos. No 85, encaixaron o segundo tanto, obra de Vigaray, nun saque de esquina.

O Deportivo pechará a tempada ante o Vilarreal no Madrigal e o Real Madrid en Riazor, mentres que o Xetafe recibirá ao Sporting de Xixón e visitará ao Betis.