0-4. O mellor Real Madrid dá un golpe na mesa

Os merengues saltaron a Ipurua con confianza e foron superiores en todo momento
Fede Valverde celebra su gol ante el Eibar. JUAN HERRERO (EFE)
photo_camera Fede Valverde celebra o seu gol ante o Eibar. JUAN FERREIRO (EFE)

O Real Madrid, reforzado na súa confianza pola goleada ante o Galatasaray, sacou a apisoadora en Eibar, mostrou a súa mellor cara, principalmente na primeira parte, e goleou ao conxunto de Jose Luís Mendilibar sen compaixón nun partido no que mandou desde o primeiro minuto do partido e apenas deu opción algunha aos locais.

O Real Madrid, como fixo ante o cadro turco na Champions, arrincou o partido francamente ben. Rompeu a presión armeira con precisión e velocidade nas combinacións e deixou sentenciado o encontro practicamente na media hora inicial cun 0-3. O cadro de Mendilibar tratou de facer o seu clásico xogo en Ipurua, pero o Real Madrid soubo contrarrestar con actitude e calidade o xogo dun equipo local que non lograba pasar do centro do campo.

Tanto era así, que Benzema tivo o primeiro tanto tras unha gran acción dun gran Hazard pola banda esquerda, pero a súa remate atopouse coas luvas de Dmitrovic. Os locais non se atopaban a si mesmos no seu fortín, e parecían estar a mercé dun Real Madrid vindo arriba tras a goleada europea. Mendilibar non estaba a gusto co que vía, aínda que igual de certo é que os seus non podían facer máis que aguantar o ballón climatolóxico e futbolístico no primeiro cuarto de hora.

O Real Madrid saltou ao campo coa mesma superioridade que mostrou ante o Galatasaray na liga de Campións

Benzema tardou 17 minutos en rubricar no marcador a superioridade madridista. Case de inmediato, o arxentino De Blasis cometeu un claro penalti sobre Hazard dous minutos despois, que Sergio Ramos encargouse de anotar con mestría para, pese á vez que quedaba por diante, sentenciar o partido antes dos 20 minutos de xogo. O equipo armeiro non parecía o mesmo de sempre en Ipurua, aínda que era máis polo gran xogo madridista que polo seu propio mal facer. Aos de Mendilibar tocáballes reaccionar, talvez pensando na remontada ante o Sevilla, cando acabaron gañando tras levar un idéntico resultado adverso.

Pero Hazard, Modric, titular en lugar de Toni Kroos, e Benzema non estaban polo labor de permitir ao Eibar achegarse a Courtois, mentres os de Zidane callaban os que posiblemente fosen os mellores minutos da tempada para o Real Madrid. Tanto era así, que Lucas Vázquez provocou outro penalti claro, que neste caso encargouse de converter un Benzema que merecía o seu segundo gol polo partido que estaba a realizar. O francés superou ao mito Ferenc Puskas e converteuse no sexto goleador do Real Madrid na historia da liga.

Antes incluso da media hora, o vendaval madridista había acabado con Ipurua, co Eibar, e coas dúbidas que sobre o xogo merengue poderían haberse creado nos anteriores partidos ligueiros, como no anterior ante o Betis, fronte ao que cedeu un 0-0 no Santiago Bernabéu. Ipurua seguía animando e bailando baixo a choiva, aínda que o seu equipo non atopase ningunha vía de auga para romper a defensa do Real Madrid.

O Eibar, aínda que quería, non podía coa versión máis que mellorada dun Real Madrid que se foi ao descanso tranquilo e coa satisfacción do traballo ben feito, a pesar de que aínda quedaban 45 minutos. Os armeiros, que inquietaran na prolongación da primeira parte con dúas remates desviados de Gonzalo Escalante e Sergi Enrich, saltaron ao campo con outra actitude na segunda parte, xa fose pola reprimenda de Mendilibar ao descanso ou porque o Madrid baixara unha marcha.

Fede Valverde anotou o gol definitivo na segunda metade

En calquera caso, Zidane non quería que os seus se relaxasen baixo ningún concepto, e Benzema entendeuno ben chegando á área armeira unha vez máis con perigo. O Eibar quería polo menos gañar o parcial da segunda metade, e a pesar de que o VAR non lle outorgou un posible penalti que non o parecía, os armeiros achegábanse á súa versión en casa nos primeiros minutos da segunda parte, iso si, deixando a opción de contragolpe ao Real Madrid, que puxo a guinda cun magnífico tanto do uruguaio Fede Valverde tras un pase de Modric.

O primeiro tanto do mozo charrúa, que volveu demostrar a súa bitola de titular, foi a puntilla para un Eibar totalmente sometido, como poucas veces lle ocorreu en Ipurua desde que milita en Primeira División. Zidane deu entrada a Isco e Vinicius tratando de buscar o seu mellor rendemento ante un rival que se mostraba inoperante cada vez que miraba ao marcador.

O partido levaba xa moitos minutos terminado en canto ao resultado refírese, e a pesar diso, o Eibar non atopaba a forma de atacar a defensa visitante, nin sequera coa entrada de Pedro León. Courtois logrou superar a marca de imbatibilidade de Keylor Navas no minuto 75, o que se converteu no dato máis destacable nese momento do partido A falta de pouco máis de dez minutos, o Eibar só pensaba en que non chegase o quinto, mentres o Madrid seguiuse gustando, aínda que xa sen forzar e máis preocupado case en non encaixar, para pechar un triunfo convincente.

SD Eibar (0): Dmitrovic; De Blasis, Arbilla, Bigas, Cote; Orellana (Pedro León, m.64), Escalante, Diop (Expósito, m.81), Inui; Enrich e Kike García (Charles, m.81).

Real Madrid (4): Courtois; Carvajal, Ramos, Varane, Mendy; Modric, Casemiro, Valverde (Isco, m.71); Lucas Vázquez (Brahim, m.81) Benzema e Hazard (Vinicius, m.71).

Goles: 0-1, m.17: Benzema. 0-2, m.20: Ramos, de penalti. 0-3, m.29: Benzema, de penalti. 0-4, m.61: Fede Valverde.

Árbitro: Cordeiro Veiga (Comité Cántabro).

Incidencias: 7.045 espectadores nunha fría e chuviosa tarde asistiron a Ipurua.