1-0. O Barça sae adiante cun penalti de VAR

Os de Setién gozaron de varias oportunidades de marcar, pero a vitoria chegou grazas a un penalti transformado por Messi
Messi celebra su tanto ante la Real Sociedad.QUIQUE GARCÍA (Efe)
photo_camera Messi celebra o seu tanto ante a Real Sociedad.QUIQUE GARCÍA (Efe)

Un penalti transformado por Leo Messi no minuto 81, logo da intervención do VAR, salvou ao Barça, que recuperou o liderado tras derrotar á Real Sociedade, logo dun exercicio pouco convincente dos de Quique Setién, que volveron asinar unha morna actuación.

Os barcelonistas, necesitados imperiosamente da vitoria, tiveron os seus mellores minutos no primeiro cuarto de hora da segunda fronte a un rival que viña de clasificarse para a final de Copa e tivo moito control do xogo, pero sen ocasións claras.

O partido decidiuse despois de que a Martínez Munuera avisásenlle desde a sala de videoarbitraje dun posible penalti. O árbitro recorreu ao monitor e confirmou unha man de Le Normand a un centro de Arturo Vidal. O penalti transformouno Messi.

O Barça está saturado. Desde hai tempo o seu fútbol non ofrece confianza. ás veces parece que quere e non pode, fáltalle confianza ao equipo de Quique Setién e cando se mide a equipos con personalidade, sofre, sofre demasiado.

A Real Sociedade de Imanol Alguacil, flamante finalista de Copa, expuxo un partido aberto, a formulación que moitos equipos repiten este ano no Camp Nou que, con algo de atrevemento e moita presión, teñen suficiente para pór en apertos aos azulgrana.

Hoxe non foi unha excepción. A mellor noticia para o Barça é que por fin ten un xogador que vai ao espazo, é Martin Braithwaite, unha bombona de osíxeno para Leo Messi, con quen se entendeu desde o primeiro minuto do partido.

Desde a banda esquerda, foi o danés quen axitou ao seu equipo. Intentou os un-contra-un, buscou a profundidade e sempre tivo entre cella e cella a meta de Remiro.

Súa foi a primeira ocasión, nun remate no minuto 10, e tamén a segunda (m.15) e a terceira (m.16). Máis aló de Braithwaite, o Barça non tiña moitos máis recursos.

Tivo problemas para saír co balón xogado desde atrás, onde Marc André ter Stegen sufriu demasiado; non andou fino na creación Rakitic e o Barça sufriu demasiado nas transicións, nas que a Real se plantaba facilmente ante a meta local, iso si, con pouco perigo.

Nun arranque de orgullo á media hora, un roubo de Messi a Llorente estivo a piques de ser o 1-0, aínda que a mellor ocasión do Barça non chegou ata o minuto 40, cando unha combinación entre Braithwaite, De Jong e Messi non foi aproveitada polo arxentino.

A Real, apuntou máis que disparou, e a súa mellor opción xerouna un gran pase de Barrenetxea que Portu non puido controlar. Ao descanso, como unhas cantas veces xa ocorreu neste curso no Camp Nou, o 0-0 foi o síntoma do ocorrido.

Os mellores minutos do Barça vivíronse no primeiro cuarto de hora do segundo tempo. Tivo Messi máis presencia en ataque e os azulgrana tiveron ata cinco ocasións para decidir o partido.

O arxentino puido adiantar ao seu equipo no 54 e no 60, pero a máis clara foi un remate próximo de Rakitic que salvou Remiro (m.65).

Piquei, un minuto despois, e unha xogada colectiva na que Alba non acerta no último pase foron as accións máis destacadas dos de Setién, que a partir do minuto 70 e xa con Oyarzabal e Zubeldia sobre o terreo de xogo, viu como a Real se fixo co control.

Isak e Monreal, este en unha transición, apertaron ao Barça ata que apareceu o VAR, nun despexe de Le Normand tras un centro de Arturo Vidal no 79.

Avisaron ao árbitro, viuno no monitor e sinalou penalti que trasnformó Messi no 81. Unha vitoria que lle vale ao Barça para recuperar o liderado.

1 - FC Barcelona: Ter Stegen; Semedo, Piqué, Lenglet, Alba; Busquets, Rakitic (Arturo Vidal, m.74), de Jong; Messi, Griezmann (Ansu Fati, m.85) e Braithwaite (Junior Firpo, m.88).

0 - Real Sociedade: Remiro; Gorosabel, Llorente (Zubeldia, m.71), Lle Normand, Monreal; Guevara, Merino, Ödegaard; Portu, Barrenetxea (Oyarzábal, m.58); e Isak (William José, m.83).

Gol: 1-0, m.81: Messi, de penalti.

Árbitro: Martínez Munuera (comité valenciano). Mostrou cartolina amarela a Lenglet (m.16), Messi (m.42), Merino (m.56), Piqué (m.61), Guevara (m.76) e a Busquets (m.88).

Incidencias: 77.035 espectadores en partido da vixésimo sétima xornada de LaLiga Santander disputado no Camp Nou.