1-0. O Barcelona sementa dúbidas ante o Milán

O canteirán Riqui Puig foi o máis destacado dun duelo que decidiu un gol de André Silva no desconto

Riqui Puig fue de lo más destacado del Barcelona ante el Milan.JOHN G. MABANGLO
photo_camera Riqui Puig foi en grao sumo destacado do Barcelona ante o Milan.JOHN G. MABANGLO

O dianteiro portugués André Silva marcou no tempo de prolongación o gol co que o Milán venceu este domingo por 1-0 ao FC Barcelona no terceiro e último partido para ambos os equipos dentro da novena edición do torneo da Copa Internacional de Campións.

Silva aproveitou un pase do marfileño Franck Kessié e superou ao porteiro alemán do Barcelona, Marc-André Ter Stegen, que saíra na segunda parte.

O resultado non reflectiu en absoluto o sucedido no terreo de xogo do Lewi's Stadium de Santa Clara (California), onde o dominio por parte do Barcelona foi completo ao ter máis o balón, xerar o mellor fútbol no centro do campo e crear as ocasións máis claras de gol.

Estas comezaron no minuto un do partido despois de que os capitáns de ambos os equipos, Sergi Roberto, polo Barcelona, e Alessio Romagnoli, polo Milán, sortearan o campo.

Precisamente sería o gran xogo de Roberto no centro do campo, como cerebro do equipo, o que fixo que o Barcelona saíse dominador e Munir na primeira acción do partido puxese en apertos ao porteiro italiano Gianluigi Donnarumma, que se viu obrigado a meter a manopla para enviar o balón a córner.

Aos 36 minutos, o brasileiro Arthur estivo preto de conseguir outro golazo como o que logrou no primeiro partido da xira fronte ao Tottenham, cando nun tiro directo obrigou a Donnarumma a estirarse para impedir o gol.

Malcom protagonizou algunha xogada de brillantez e, no minuto 40, lanzou un disparo potente para estrelar o esférico con violencia na madeira da base do poste esquerdo.

Pero aínda faltaba outra oportunidade máis antes de que acabase a primeira parte, que tivo de novo Munir, cando no minuto 42 aproveitou unha recuperación na zona de ataque e disparou potente de perna esquerda para que o balón fósese lixeiramente desviado do pau dereito.

Nada cambiou na segunda parte, cun Milán moi encerrado ao redor da súa área e un Barcelona ao que lle custou tamén atopar espazos. Como se esperaba, os cambios efectuados por ambos os adestradores fixeron que o partido perdese intensidade e as oportunidades de gol tamén desapareceron.

A primeira que chegou na complementaria foi aos 56 minutos cando Malcom recibiu o balón no vértice esquerdo da área e o brasileiro non o pensou dúas veces para disparar potente e obrigar a Donnarumma a forzar o córner.

A primeira do Milán chegou no minuto 69 tras un disparo de Suso á media volta e o balón chegou ás luvas de Stegen, substituto de Jasper Cillessen, que saíu de titular.

O Barcelona tivo a penúltima do partido no 85 co mozo Richard Puig de protagonista, tras pór un balón picado ao defensa portugués Semedo, que non acabou de rematar. Logo chegaría de novo Riqui, o máis activo na segunda parte, o que estivo a piques de anotar cando se cumpría o minuto 90.

Cando todo parecía que o gañador ía decidirse por penaltis, Silva cambiou os plans co gol que valeu o triunfo ao Milán e co que salvou a honra no torneo ao conseguir a primeira vitoria logo de perder os dous primeiros partidos, ante o Manchester United na quenda de penaltis (8-9) tras concluír o tempo regulamentario con empate a 1-1, e 0-1 fronte ao Tottenham.

O Barcelona tamén acabou cun triunfo, o que conseguiu na serie de penaltis (5-3) fronte ao Tottenham, logo de acabar o tempo regulamentario 2-2 e foi goleado (2-4) pola Roma.

Ficha técnica:
1. AC Milán: Donnarumma; Calabria, Musacchio, Romagnoli, Rodriguez; Kessié, Locatelli, Calhanoglu; Suso, Cutrone e Borini. Tamén xogaron: Alen Halilovic, Cristián Zapata, Luca Antonelli, Giacomo Bonaventura, Ignazio Abate, André Silva, José Mauri. Adestrador: Gennaro Gattuso.
0. FC Barcelona: Cillessen; Semedo, Marlon, Lenglet, Miranda; Sergi Roberto, Rafinha, Arthur; Munir, Alcácer e Malcom. Tamén xogaron: Marc-André Ter Stegen, Óscar Mingueza, Richard Puig e Abel Ruiz. Adestrador: Ernesto Valverde.
Goles: 1-0, m.90+2: André Silva.
Incidencias: Terceiro e último partido amigable para ambos os equipos correspondentes á novena edición da Copa Internacional de Campións, que se disputou no Levi's Stadium de Santa Clara (California) ante uns 55.000 espectadores, na súa gran maioría seguidores do FC Barcelona.