1-0. O Celta sae do descenso e o Sevilla descólgase máis

O conxunto vigués rompeu unha mala serie de resultados

Un lance del partido entre el Celta y el Sevilla. SALVADOR SAS (EFE)
photo_camera Un lance do partido entre o Celta e o Sevilla. SALVADOR SAS (EFE)

O Celta rompeu este sábado a súa mala serie de resultados cunha vitoria pola mínima (1-0) en Balaídos ante o Sevilla nun igualado partido que sentenciou o turco Yokuslu Okay cun gol que saca ao equipo galego da zona de descenso e que prolonga a crise sevillista como visitante, pois suma oito xornadas sen gañar lonxe do Pizjuan.

O primeiro tempo careceu de brillo. Con pouco ritmo, con dous equipos preocupados quizais por minimizar os seus erros, apenas houbo remates a portería. Simplemente un cabezazo forzado de Jozabed para o Celta nos primeiros minutos, un afastado tiro desviado de Sarabia para o Sevilla mediada a primeira metade e un lanzamento frouxo de Boufal cerca do descanso.

Nada alterou aos porteiros. Non viviron ningún risco nun primeiro acto apracible, só alterado para o equipo andaluz pola lesión de Arana. Nin o Celta nin o Sevilla, que tivo algo máis a pelota, romperon o partido.

O paso polo vestiario activou ao Celta. Volveu ao campo cunha marcha máis que o Sevilla. O seu empuxe abriu as costuras do encontro. Jozabed probou a Vaclík cun par de disparos. O Sevilla, cómodo co panorama, estirou as súas liñas. E fíxoo con perigo: un centro perigoso de Quincy Promes, un gran remate de Ben Yedder que despexou Rubén nunha acción de córner ensaiada, un lanzamento alto de Sarabia e outro desviado de Banega.

O Celta fraqueou. E mediada a segunda metade regalou ao rival o seu habitual erro defensivo: Vaclík sacou de portería, André Silva prolongou de cabeza ese envío e Ben Yedder, que se coou con rapidez entre os centrais celestes, plantouse só ante Rubén. O man a man entre o dianteiro e o porteiro finalizou cun tiro ao poste. Balaídos enmudeceu. Con todo, tres minutos despois explotou de xúbilo.

O Celta, con dificultades para xerar perigo no ataque posicional, resolveu o duelo cunha acción de estratexia. Hugo Mallo sacou un córner ao primeiro pau, prolongou a pelota Cabral cara ao segundo e aí, co balón rodando pola área pequena, apareceu libre de marca Okay para asinar o único gol. A lousa salvou a Miguel Cardoso.

O Sevilla apenas tivo capacidade de reacción no último cuarto de hora, máis aló dalgún lanzamento de Escudero, Banega e Kjaer, ocasións escasas, pouca pólvora para romper a súa mala dinámica lonxe do Sánchez Pizjuan, pois non gaña en Liga como visitante desde hai tres meses.

Celta: Rubén; Hugo Mallo, Cabral, Araújo, Juncá; Okay (David Costas, m.85), Jozabed (Lobotka, m.68), Beltrán; Brais, Boufal (Sisto, m.79) e Maxi Gómez.

Sevilla: Vaclík; Mercado, Kjaer, Sergi Gómez; Quincy Promes, Banega, Franco Vázquez (Amadou, m.69), Arana (Roque Mesa, m.35); Sarabia (Escudero, m.76); Ben Yedder e André Silva.

Gol: 1-0, m.72: Okay.

Árbitro: De Burgos Bengoetxea (Comité Vasco). Amoestou con cartón amarelo a Okay, Beltrán e David Costas, por parte do Celta; a Sarabia, Sergi Gómez, Banega e Mercado, por parte do Sevilla.

Incidencias: Partido correspondente á vixésimo segunda xornada de LaLiga Santander disputado no estadio municipal de Balaídos ante 17.503 espectadores.