1-0. Édgar fulmina o soño do Celta na Copa

Un gol do Alavés no 81 deixa os vigueses sen a final de Copa
El centrocampista danés del Celta Daniel Wass se lamenta de una ocasión fallada
photo_camera El centrocampista danés del Celta Daniel Wass se lamenta de una ocasión fallada

Un gol de Édgar Méndez no minuto 81 deixou ao Celta sen final de Copa do Rei. Os de Berizzo caeron por segundo ano consecutivo en semifinais e será o Alavés, un equipo que se mostrou moi sólido e maniatou por momentos aos vigueses, o que se dispute o título co Barcelona. O conxunto vitoriano clasificouse á súa segunda final, despois de que chegase á da Copa da Uefa fai 16 anos.

O Alavés saíu con forza nos primeiros minutos e deu o primeiro aviso no 4, pero Toquero non conseguiu rematar na área pequena un envío de Ibai que se coou entre a zaga con habilidade.

O Celta estirouse nun par de ocasións e no minuto 10 Fernando Pacheco desbaratou unha gran ocasión de Iago Aspas, que recolleu un pase de Hugo Mallo e logrou rematar por abaixo ao segundo pau, pero a estirada do gardameta albiazul impediu o primeiro gol vigués.

Tras a saída en tromba do Deportivo Alavés, o conxunto do 'Toto' Berizzo asentouse no terreo de xogo e creou problemas aos locais coa súa presión, á vez que levou o murmurio á bancada cada vez que se aproximou á frontal da área alavesista.

Berizzo fixo saltar ao campo a Guidetti e Rossi nun intento desesperado de conseguir o empate, pero o Alavés mostrouse sólido e rexeitou os intentos de disparo dos celestes

Outra boa ocasión para os locais xerouna Ibai Gómez (min. 19), que estivo preto de abrir o marcador ao lanzar unha falta, pero o disparo foise rozando unha escuadra da meta de Sergio.

Iago Aspas, no 26, recolleu un mal despexe do marroquí Zou Feddal e desde fóra da área, nunha posición escorada, buscou superar a Pacheco por arriba, pero o remate foise por pouco por encima da portería. Posteriormente, o envite entrou nun momento de letargo no que ningún dos contendentes creou perigo nas súas intervencións e chegou ao tempo de descanso cun xusto empate a cero.

Na continuación, o Alavés volveu repetir a saída que tivo ao comezo do partido, cando meteu atrás ao Celta cun forte arranque, aínda que os galegos lograron frear o ímpeto dos locais. No 64, Deyverson internouse pola banda esquerda e o seu centro, rexeitado pola zaga celtiña, chegoulle aos pés a Ibai, que tivo moito tempo para golpear desde a frontal da área, pero Sergio realizou unha gran despexe.

A dianteiro carioca tivo unha nova oportunidade na xogada posterior ao ser habilitado por Camarasa, pero non puido dirixir o seu lanzamento entre os tres paus. Foron momentos nos que o Alavés, esporeado polos cánticos dos seus seguidores, achegouse con maior claridade á meta galega, sobre todo pola banda esquerda, e desactivou os ataques do cadro de persoal vigués.

Os de Berizzo intentárono no 76 cun balón colgado por Radoja que cabeceou Wass moi ao centro e atrapou Pacheco con comodidade.

Mauricio Pellegrino deu entrada a Édgar Méndez en lugar dun traballador Toquero e o primeiro balón que tocou o futbolista albiazul foi para pór o 1-0 no marcador, tras recoller o balón na área e superar a Sergio tras un recorte á defensa celtiña.

O técnico do Celta fixo saltar ao campo a Guidetti e Rossi nun intento desesperado de conseguir o empate, pero o Alavés mostrouse sólido e a zaga local rexeitou os intentos de disparo dos celestes.

Méndez caeu lesionado nos seis minutos de tempo engadido que deu o colexiado, Mateu Lahoz, e aínda que o Celta colgou varios balóns, non puido lanzar a porta.

Na recta final, Camarasa puido sentenciar nun contraataque, pero a meta visitante volveu desbaratar unha ocasión vitoriana, o que non impediu que o Alavés se metese na a súa primeira final de Copa.