1-0. O Bayern derrota ao City no regreso de Guardiola a Múnic

O técnico catalán volveu ao Allianz Area para un partido que non deu máis de si que o que adoitan dar os amigables de pretemporada
Los jugadores del Bayern celebran el gol
photo_camera Los jugadores del Bayern celebran el gol

O Bayern derrotou este mércores por 1-0 ao Manchester City de Pep Guardiola nun amigable que significou o regreso do adestrador español a Múnic e o primeiro partido no Allianz Area do italiano Carlo Ancelotti como técnico do equipo alemán.

Pese ao morbo que representaba o regreso de Guardiola ao Allianz Area, o partido non deu máis de si que o que adoitan dar os amigables de pretemporada, con dous equipos que non alcanzaron aínda a súa plena forma e sen algunhas xogadores claves.

O gol da vitoria, marcado por Erdal Özturk, un xogador do equipo filial do Bayern, no minuto 77, foi resultado dunha xogada fortuíta. A defensa do City quixo despexar o balón e estrelouno contra o corpo do árbitro. O esférico chegou a Özturl, que rematou desde fóra da área e o balón pegou nun defensa antes de ir ao fondo da rede.

O Bayern foi o mellor equipo durante a primeira parte e tivo as mellores ocasións de marcar comandado por Franck Ribery, que aparecía en distintas zonas da cancha.

A primeira oportunidade tívoa David Encomia, tras unha combinación con Ribery que o deixou en boa posición de marcar, pero o seu disparo foi interceptado pola meta Willy Caballero.

No minuto 28, outra vez Caballero evitou o gol ao desviar a saque de esquina un remate de Julian Green tras unha xogada de conxunto que comezou cun pase de tacón de Ribery no centro do campo.

Green volveu ter o gol nos seus pés no minuto 34 cando rematou desde uns dez metros contra o corpo de Caballero tras recibir un centro de Ribery desde a esquerda.

O City só tivo unha chegada máis ou menos clara, cun disparo desde fóra da área de Iheanocho no minuto 23.

Na segunda parte, Ancelotti deixou no vestiario a Ribery e a Encomia e o Bayern perdeu fol. O City apropiouse da pelota, pero chegou pouco e Özturk marcou o único gol do partido cando o conxunto bávaro atacaba menos.