1-0. O plan do Cholo Simeone funciona ata en pretemporada

O Atlético de Madrid derrota pola mínima ao Tottenham grazas a un gol de Godín nun partido marcado pola orde dos branquivermellos
Diego Godín despeja un balón en un momento del partido
photo_camera Diego Godín despeja un balón en un momento del partido

A orde e as xogadas de estratexia, como a que conduciu ao gol do uruguaio Diego Godín, deron a vitoria ao Atlético de Madrid contra o Tottenham Hotspur inglés, por 0-1, no primeiro partido dos de Diego Simeone na súa xira australiana.

O conxunto branquivermello, apenas un día e medio logo de aterrar en Melbourne, mostrou un bo estado de forma, con tan só tres cambios durante o encontro e un equipo que mantivo os seus acenos de identidade: fiabilidade defensiva e máxima rendibilidade das súas ocasións ante un Tottenham que dispuxo de opcións, pero que tropezou co áxil gardameta esloveno Jan Oblak.

Simeone apostou por un esquema 4-4-2 de inicio, con Godín, o montenegrino Stefan Savic e o brasileiro Filipe Luís xunto ao croata Sime Vrsaljko en defensa; un centro do campo comandado polo portugués Tiago Mendes -titular por primeira vez desde a súa grave lesión do ano pasado- xunto a Saúl, Gabi e o ganés Thomas; e o canteirán Héctor Hernández acompañando a Fernando Torres en punta.

O seu compatriota Mauricio Pochettino decidiu utilizar ao arxentino Erik Lamela, autor dun gol na derrota contra o Juventus italiano, como mediapunta por detrás do ariete holandés Vincent Jannsen, fichado este verán ao AZ Alkmaar holandés.

A pesar dos primeiros intentos branquivermellos desde o saque de esquina, as primeiras ocasións de perigo viñeron co selo dos Spurs, cun duro disparo do danés Eriksen no bordo da área despexado por Oblak e un remate co pé case baixo paus de Joshua Onomah, que recolleu un balón na área pequena que fora cabeceado varias veces tras un saque de esquina.

O conxunto londiniense manexaba mellor o balón e protagonizaba xogadas de mérito cando atopaba a Lamela, que se inventaba unha parede con Janssen e estrelaba un balón ao pau dereito de Oblak no minuto 21.

Cando o Atlético comezou a atopar a Tiago e aos seus laterais, cun bo Vrsaljko pola dereita, o xogo equilibrouse e os de Simeone dispuxeron de ocasións na estratexia, cun primeiro aviso de Godín de cabeza minutos antes de anotar o 0-1, ao rematar un saque de falta de Gabi mal despexado por Walker, co que os branquivermellos se foron por diante ao descanso.

Ao retorno dos vestiarios, a estratexia deu unha nova ocasión ao Atlético, cun saque de falta raso de Saúl para Tiago, cuxo centro non chegou a ser rematado por Savic.

No entanto, foi o Tottenham quen se fixo coa iniciativa, cun gran disparo de Mason -incorporado ao descanso-, o mesmo que provocou unha falta ao bordo da área executada con potencia por Janssen, que esixiu de Oblak unha soberbia estirada.

Mentres Pochettino comezou a introducir xogadores de refresco desde o arranque da segunda metade, Simeone esperou ao minuto 60 para dar respiro a Tiago, substituído polo brasileiro Caio Henrique e cambiar a Héctor polo xuvenil Moreno, que pasaba a unha banda con Torres como único punta de referencia nun esquema 4-5-1.

O senegalés Amath, último cambio do Atlético en lugar de Thomas, protagonizou dúas boas ocasións nos últimos dez minutos con dous disparos ao bordo da área, un deles desviado por un defensor do Tottenham e outro que non viu portería.