1-0. Muniain dá vantaxe na Copa a un Athletic moi superior ao Granada

Partido entre el Athletic del Bilbao y el Granada disputado este miércoles. EFE
photo_camera Partido entre o Athletic do Bilbao e o Granada disputado este mércores. EFE

Iker Muniain, cun tanto cerca do descanso que lle deixou case feito Iñaki Williams nunha xogada iniciada por Dani García, adiantou ao Athletic Club na semifinal da Copa do Rei disputada este mércores ante o Granada FC no estadio de San Mamés. Foi unha vitoria (1-0) gañada polos leóns aínda que curta para os merecementos dos de Gaizka Garitano, que por xogo e ocasións, moitísimas, debeu deixar a eliminatoria practicamente sentenciada fronte a un rival que apenas fixo algo ao principio. O mellor que leva a Granada é seguir vivo nunha semifinal que, iso si, se lle puxo costa arriba.

Gran partido local, con todo o Athletic a gran nivel e especialmente Dani García, que foi relevado exhausto a pouco do final, os dous laterais, Ander Capa e Yuri Berchiche, e a conexión Iker Muniain-Iñaki Williams. Os dous dianteiros branquivermellos fabricaron o único gol do partido e, se non chega a ser polo meta Rui Silva, puideron deixar a semifinal vista para sentenza e ao seu equipo rumbo a Sevilla. Agora, deberán referendar o feito en Granada o xoves 5 de marzo.

Cos dous equipos moi refrescados respecto dos seus últimos partidos de Liga, aínda que ambos co bloque titular, o choque arrincou en campo nazarí, onde o Athletic intentaba ameazar a meta de Rui Silva pero non o conseguía.

Lográbao, en cambio, o Granada nas súas primeiras aproximacións, nun centro de Víctor Díaz desde a dereita no minuto 6 que Soldado rematou desviado tras adiantarse á defensa. Pouco despois Yangel Herrera quixo testar a Unai Simón cun complicado disparo desde o frontal, pero o meta local, aínda con algún apuro, neutralizouno.

Os de Garitano xeraron ata cinco ocasións en só oito minutos

Superado o cuarto de hora, con San Mamés á altura das súas mellores ocasións, o traballo do Athletic foi dando os seus froitos polo menos no xogo. Porque superaba con nitidez a un Granada que se defendía como podía e que saíu vivo do primeiro cuarto de partido de milagre.

Ata cinco ocasións xeraron os de Garitano en oito minutos, do 15 ao 23. As máis importantes, unha de Williams enganchando un gran disparo cruzado que Rui Silva despexou a un córner non sinalado, e outra de Vesga na que máis que rematar, nunha situación, clarísima, cedeu á meta portugués.

Un centro de Yuri ao que non chegou Williams no primeiro pau, un forte disparo de Vesga que case sorprende o porteiro e un remate de cabeza alto de Raúl profundaron no asedio ao que someteu ao Granada na primeira media hora. E tras ela, Yuri insistiu con outro duro disparo desde o frontal.

E xa cando parecía que o Granada superaba a súa crise chegou o primeiro gol. Dani García envía longo ao espazo para que Williams baixe o balón, se interne á área e dea o gol feito a Muniain, que chegaba polo medio acompañando a cabalgada do seu compañeiro.

Interveu o VAR para ver se Williams controlara co ombreiro ou co brazo e decidiu que foi co ombreiro e deu o tanto como válido.

Os dous equipos volveranse enfrontar en Granada o xoves 5 de marzo

A volta de vestiarios o Athletic deixou o balón ao Granada, que, aínda con cambio de sistema para xogar con tres centrais, non soubo demasiado que facer con el.

É máis, seguiron sendo os leóns os que máis perigo crearon. Primeiro cun tanto en claro fóra de xogo, despois nunha nova contra de Williams, lanzado por Muniain, que decidiu terminar cun disparo.

E máis tarde en dous disparos de Capa. O primeiro foi de socato, xa dentro da área, e luciuse Rui Silva; e o segundo acabou en gol. Aínda que entrou o VAR a valoralo e entendeu que Vallejo non tocara o balón e que Williams puido despistar o porteiro. Insistiu Williams de novo para facer de Rui Silva un heroe granadino, con outro paradón.

Entrou o choque nunha fase de reflexión por parte dos dous equipos sobre o valor que para un e outro tiña o 1-0 do marcador. O Granada estirouse, pero topouse cun firme Simón nun forte disparo de Neva e nun córner peiteado no primeiro pau e caeu case sobre a liña de meta. Aínda tivo Aduriz unha última, pero o centro de Williams, moi centrado, foise indo cara a fóra do campo.

Athletic Club: Unai Simón; Capa, Yeray, Unai Núñez, Iñigo Martínez, Yuri; Dani García (San José, m.84), Vesga; Muniain, Raúl García (Aduriz, m.67) e Williams.

Granada CF: Rui Silva; Víctor Díaz, Domingos Duarte (Yan Eteki, m.85), Germán, Carlos Neva; Gonalons, Yangel Herrera, Antonio Puertas (Vallejo, m.46), Machís (Gil Dias, m.71); Carlos Fernández e Soldado.

Goles: 1-0, m.42: Muniain.

Árbitro: Alejandro José Hernández Hernández (Comité Las Palmas). Mostrou cartón amarelo aos locais Dani García (m.16), Williams (m.29), Aduriz e aos visitantes Víctor Díaz (m.29), Soldado (m.65). Arbitro VAR: Antonio Miguel Mateu Lahoz (Comité Valenciano)

Incidencias: Partido de ida de semifinais da Copa do Rei, disputado nun San Mamés case cheo con 48.149 espectadores, segundo datos oficiais, entre eles arredor de 200 seguidores do Granada.