1-0. Son e Lloris extraen ouro do City

A eliminatoria queda aberta â?? Agüero fallou un penalti

Los jugadores del Tottenham celebran el gol de la victoria ante el City.NEIL HALL (Efe)
photo_camera Os xogadores do Tottenham celebran o gol da vitoria ante o City.NEIL HALL (Efe)

Na Champions, a diferenza entre gañar ou perder non a marca a regularidade nin os refachos. A contundencia decide entre Agüero errando un penalti e Son batendo a Ederson a dez minutos do final e dar vantaxe a un Tottenham Hotspur que sacou ouro da visita do Manchester City ao novo White Hart Lane.

A vitoria dos Spurs, que non deixa nada pechada para a volta, puido ser anulada por un penalti fallado por Sergio Agüero na primeira parte, e abortada cando Harry Kane tívose que retirarse pasado o minuto 50 por unha lesión no nocello.

Pero un lategazo de Heung-min Son a pouco máis de dez minutos do final pon de face a eliminatoria ao Tottenham, que marchará a Mánchester a defender o 1-0 o vindeiro mércores.

Arrincado o espectáculo, o City puxo o seu cartel de favorito sobre a mesa e converteu a posesión nun penalti que pasou desapercibido para todo o mundo menos para o VAR.

Raheem Sterling rompeu por banda esquerda, chegou ata o frontal e sacou un disparo repelido por strong <>Danny Rose. Con todos preparados para sacar o córner, Bjorn Kuipers parou o xogo e consultou o VAR. A tecnoloxía deixou poucas dúbidas, Rose tocou coa man ao caer e o colexiado holandés sinalou penalti.

No seu día, ao City escapóuselle unha vitoria ante o Liverpool que podería ser definitiva para a Premier cando Riyad Mahrez fallou un penalti nos últimos instantes. Esta vez e con strong <>Mahrez no campo, Agüero asumiu a responsabilidade. O seu disparo, escaso de forza, repeleuno Hugo Lloris, para euforia dun White Hart Lane arrebatador.

A pelota seguiu en poder do City, cumprindo o desexo exposto por Guardiola, pero a sensación que se vivía no campo é que o Tottenham chegaba con máis perigo. O confirmou un remate de Kane á media volta que obrigou a Ederson a probar as súas luvas.

Os celestes, aínda que esta vez vestindo de morado e laranxa, incidían en saír co coiro controlado desde atrás e ao Tottenham bastábanlle dous ou tres toques para chegar a tres cuartos.

Era unha loita no banco trasladada ao céspede. Pochettino quería demostrarlle a Guardiola que con moitos menos millóns na carteira podía competirlle e Guardiola que a súa capacidade para innovar sigue intacta.

Por iso é polo que deixase a Kevin de Bruyne no banco dándolle máis galóns a Mahrez.

Pero os discursos dos adestradores, calcados de corrida na primeira parte, deron lugar a unha maior improvisación tras o paso por vestiarios.

O partido volveuse vertical como unha montaña dos Alpes e as ocasións sucedéronse ata a xogada que ensombreceu a batalla. Nunha acción fortuíta, Fabian Delph cravou os seus tacos no nocello de Kane, retirando ao dianteiro do terreo de xogo a pouco máis de media hora para o final do partido.

A ambos os equipos entroulles entón o medo dun gol en contra que botase por terra todo o traballo. O City recordaba o 3-0 encaixado o ano pasado na ida dos cuartos de final e o Tottenham conformábase cun 0-0, que, a priori, era bo resultado.

Eran os 'Spurs' os que máis atrás se botaban, pero o seu perigo seguía vivo cando cruzaban a liña do medio. Nunha xogada mal defendida polo City, o Tottenham adiantouse. Christian Eriksen puido manobrar con tranquilidade no frontal, perigo. O danés levantou a pelota por encima de toda a defensa de Mánchester e Son, que non puido controlar de primeiras, tivo que recular sobre a liña de fondo.

Delph, verdugo de Kane, reclamou que a pelota saíra. Non foi así. Son volveu tras os seus pasos e sacou un disparo raso que se coou por baixo de Ederson. Primeiro gol europeo no novo White Hart Lane, primeiro gol da eliminatoria e quizais primeira decepción na tempada para o City. O resto, decidirase o mércores que vén no Etihad Stadium.

- Ficha técnica:

1 - Tottenham Hotspur: Lloris; Trippier, Alderweireld, Vertonghen, Rose; Sissoko, Winks (Wanyama, m.81), Eriksen; Alli (Llorente, m.87) , Son e Kane (Moura, m.57).

0 - Manchester City: Ederson; Delph, Laporte, Otamendi, Walker; D.Silva (De Bruyne, m.89), Fernandinho, Gundogan; Sterling, Agüero (Jesús, m.71) e Mahrez (Sané, m.89).

Goles: 1-0. Son, m. 78.

Árbitro: Bjorn Kuipers (NLD) amoestou a Rose (min.12) por parte dos locais e a Laporte (m.27), Mahrez (m.59) por parte dos visitantes.

Incidencias: Partido correspondente á ida dos cuartos de final da liga de Campións disputado no estadio de White Hart Lane (Londres).