1-2. O Celta asalta o Camp Nou pero queda sen Europa

As vitorias de Betis e Vilarreal deixan sen opcións aos de Coudet a pesar do seu gran triunfo ante o Barcelona
Santi Mina marca, con Araújo en el suelo. ALEJANDRO GARCÍA
photo_camera Santi Mina marca, con Araújo no chan. ALEJANDRO GARCÍA

Un Barcelona triste despediuse matematicamente de LaLiga ao perder por 1-2 ante un Celta de Vigo que sumou a súa quinta vitoria consecutiva, a cal non lle serviu para alargar o soño europeo porque os seus rivais, o Betis e o Vilarreal, tamén venceron os seus encontros.

Un dobrete de Santi Mina deu o triunfo no Camp Nou aos vigueses, que remontaron o tanto inicial dun Leo Messi que puido xogar o seu último encontro no feudo azulgrana.

A utopía hibernal do Barcelona de conseguir o dobrete de Liga e Copa do Rei converteuse nunha posibilidade tan factible na primavera que levantou a segunda e chegou a depender de si mesmo para levar a primeira, pero a mala serie acumulada nos últimos cinco partidos (un triunfo, dous empates e dúas derrotas) fíxoo imposible.

LaLiga xa é unha cousa entre Atlético e Real Madrid, dous conxuntos que tamén venceron nesta tarde de domingo, o que comportase que un triunfo azulgrana tampouco servise para que o Barcelona tivese opcións de título na última xornada.

Os vigueses atopáronse cun contratempo no quecemento, cando o central Joseph Aidoo notou unhas molestias que obrigaron a Eduardo Coudet a ter que substituílo. O elixido foi o xogador da filial Carlos Domínguez.

O Barcelona empezou o partido envorcándose ao ataque, pero sen dispor de remates claros ante Iván Villar. Tan só Antoine Griezmann no minuto 10, tras un pase interior de Messi, tivo unha cara a cara co porteiro visitante, ao que non puido superar. Pouco despois foi o propio xogador arxentino quen correteó pola autoestrada central antes de buscar o costado dereito do porteiro desde o frontal, pero o disparo foise desviado.

En cambio, no 28 Messi non desaproveitou unha delicatessen de Sergio Busquets, que lle puxo un balón milimétrico na cabeza. Foi o gol número 30 do azulgrana nesta Liga, que o curso pasado quedou en 25. Desde a tempada 2009-2010 tan só non chegou á trintena de tantos en Liga en tres ocasións (2013-2014, 2015-2016 e 2019-2020).

O pequeno consolo para Messi logo deste desastre azulgrana na competición regular é que xa ten no peto o seu oitavo Pichichi, o quinto consecutivo. Os 30 goles que suma deixan nunha quimera que Gerard Moreno, con 23, póidao alcanzar na última xornada.

A alegría do tanto de Messi duroulle pouco ao Barcelona. Concretamente ata o minuto 38, cando un disparou forte desde a frontal da área na primeira chegada do Celta no partido deixou xeado a Marc-André Ter Stegen, quen non puido ver a traxectoria do balón porque llo impediu o seu compañeiro Gerard Piqué-

O conxunto azulgrana botou de menos a verticalidad de Frenkie de Jong, sancionado por acumulación de cartóns, e Ilaix Moriba, o seu substituto, mostrouse rutineiro como o resto do ataque do Barcelona. Pedri, exhausto polos minutos acumulados, foi substituído polo infrautilizado Riqui Puig no descanso.

Os tres aspirantes á liga empataban nese momento e un triunfo entón permitía ao Barcelona chegar á última xornada con opcións matemáticas de título, un feito que practicamente se descartaba logo de empatar o martes no Ciutat de València.

Riqui Puig deu un pouco de desenvoltura ao Barcelona, que de todas as maneiras practicamente non logrou achegarse con perigo á portería de Vila.

A falta de 20 minutos para o final, Koeman intentou dar outro aire ao ataque coa dobre entrada de Francisco Trincao e Martin Braithwaite e cinco minutos máis tarde o Osasuna adiantouse no Wanda Metropolitano, deixando en bandexa ao Barcelona a posibilidade de chegar á última xornada con opcións matemáticas de título.

Pero a impotencia dos azulgranas pasou da teoría á práctica con todo o seu esplendor. No minuto 83 Lenglet foi expulsado por dobre cartón amarelo e pouco despois o Atlético remontou ao Osasuna.

A conclusión do drama catalán e a epopea galega púxoa Santi Mina, quen bateu no 89 a un desnortado Ter Stegen ao aproveitar o rexeite do pau a un centro envelenado de Augusto Solari.

1 - Barcelona: Ter Stegen; Araujo, Piqué (Sergiño Dest, min. 64), Lenglet; Dembélé (Trincao, min. 70), Sergio Busquets, Ilaix Moriba (Pjanic, min. 86), Pedri (Riqui Puig, min. 46), Jordi Alba; Griezmann (Braithwaite, min. 70) e Messi.
2 - Celta de Vigo: Villar; Kevin Vázquez, Carlos Domínguez, Néstor Araujo, Aaron Martín; Fran Beltrán; Brais Méndez, Denis Suárez, Nolito; Iago Aspas (Miguel Baeza, min. 78) e Santi Mina.
Goles: 1-0: Messi, min 28; 1-1: Santi Mina, min. 38. 1-2: Santi Mina, min. 89.
Árbitro: Ricardo de Burgos Bengoetxea (Comité Vasco). Mostrou cartón amarelo a Riqui Puig (min. 56) e expulsou a Clément Lenglet por dobre cartón amarelo (min. 73 e 83) polo Barcelona e amoestou a Carlos Domínguez (min. 51) polo Celta de Vigo.