1-2. O Dépor mete en problemas ao Numancia e segue soñando

O conxunto branquiazul cortou a súa serie negativa en Soria

Los jugadores del Deportivo celebran un gol. TWITTER
photo_camera Os xogadores do Deportivo celebran un gol. TWITTER

O Deportivo cortou a súa serie negativa de resultados en Soria cunha vitoria por 1-2 e meteu en problemas ao Numancia, que se atopou de primeiras con dous goles en contra e custoulle demasiado reaccionar na segunda parte, ante un rival que tirou de oficio para levar os tres puntos. O Numancia, que regresaba aos Pajaritos en busca dun respiro que aliviase a súa pobre traxectoria dos dous últimos meses, encaixou dous goles nos primeiros oito minutos que aumentaron a presión que xa tiña.

O Deportivo aproveitou dous dos seus tres primeiros achegamentos á área do debutante Campo para facerse co triunfo e manter vivo o soño de xogar a promoción de ascenso a Primeira. No minuto 3, Borja Valle fixo unha parede na frontal da área con Quique González e cruzou o balón ante a saída do gardameta numantino nunha xogada na que os centrais locais estiveron 'brandos'.

Sen dar tempo á reacción do Numancia, o equipo galego incrementou a vantaxe nun saque de esquina rematado de cabeza no segundo pau por Michele Somma, sen demasiada oposición. O Deportivo manexou boa parte da primeira metade, na que estivo cómodo en defensa, cun Numancia que non atopaba liñas de pase para superar ao rival e que tiña máis nervios que os necesarios para combinar e buscar ocos.

O primeiro achegamento á portería rival con certo perigo do Numancia chegou no minuto 17 e foi un remate pifiado, de cabeza, de Diamanka. O equipo soriano atopou máis espazos no último cuarto de hora do primeiro tempo, no que probou fortuna desde a frontal tres veces. Gus Ledes foi o que estivo máis preto de sorprender a Dani Giménez (min. 40) cun remate que marchou pegado ao pau.

Tras a continuación, o Numancia mellorou ante un Deportivo que cedeu metros, sobre todo tras a expulsión por dobre amoestación do seu central Michele Somma (min. 68). En calquera caso, o equipo galego tivo nas súas botas as ocasións máis claras en senllos contragolpes que non soubo culminar, en especial o recentemente incorporado Pedro Sánchez.

O Numancia tivo a súa ocasión máis clara nun remate de cabeza de Higinio -o dianteiro máis acertado dos locais- que pegou no traveseiro tras meter unha man o gardameta Dani Giménez (min. 78). Guillermo, cun bo croque, acurtou distancias no minuto 89 e Viguera, no tempo engadido, estivo cerca do empate, pero o Deportivo soubo aguantar cun xogador menos e levou dos Pajaritos unha vitoria que lle volve facer mirar cara arriba na clasificación.

Numancia: Campos; Markel, Atienza, Escassi, Ganea; Diamanka, Gus Ledes, Fran Villalba (Viguera, min. 74); Yeboah (Guillermo, min. 58), David Rodríguez, Higinio.

Deportivo: Dani Giménez; Eneko Bóveda, Domingos Duarte, Michele Somma, Diego Cabalo; Alex Bergantiños; Edu Expósito, Fede Cartabia (Iñigo López, min. 72), Borja Valle (Pedro Sánchez, min. 69); Quique e Carlos Fernández (Vicente Gómez, min. 76).

Goles: 0-1, min.3: Borja Valle. 0-2, min.8: Michele Somma. 1-2, m.89: Guillermo.

Árbitro: Milla Alvendiz (Comité andaluz). Expulsou, por dobre amoestación, no minuto 68, ao central deportivista Michele Sonma. Ensinou cartolina amarela ao local Higinio e ao visitante Edu Expósito.

Incidencias: Partido correspondente á trixésimo sexta xornada de LaLiga 1/2/3. Ao redor de tres mil afeccionados, cun centenar de seguidores deportivistas.