1-2. España gaña a Inglaterra no debut de Luis Enrique

Saúl e Rodrigo anotan en Wembley no primeiro partido de España na liga das Nacións

photo_camera Los jugadores de la selección española celebra la visctoria ante Inglaterra.NEIL HALL (Efe)

España alumou un novo futuro este sábado ao derrotar a Inglaterra en Wembley (1-2) nun partido coral no que os goles de Saúl Ñíguez e Rodrigo Moreno deron luz á idea de Luis Enrique.

Unha primeira parte na que Saúl e Rodrigo deron a volta ao gol inicial de Rashford, serviu para que a Selección levase os tres puntos no seu primeiro partido na liga de Nacións da UEFA e desen ao novo técnico español un inicio soñado, tanto polo escenario, o monumental Wembley, como polo xogo despregado.

Os primeiros compases viron a unha España dominante, tanto no céspede como na bancada. Os cánticos de 'Que viva España' dos afeccionados españois 'acalaban' aos bandeiríns ingleses e o xogo de posesión facía inexistente o centro do campo dos de Southgate.

Dez minutos de toque e toque, pero non intranscendente, como ante Rusia no Mundial, se non co sabor eléctrico que achegan arriba Iago Aspas e Rodrigo.

O do Celta, presionando a saída de balón inglesa, e Rodrigo, apertándolle as porcas aos defensas 'Pross'. Só o contraataque aparecía como unha opción viable para Inglaterra, que se atopou no minuto dez cun gol case máis inesperado para eles que para España.

Os de Southgate superaron a adiantada liña de presión de España e Kane, como unha torre no centro do campo, viu a Shaw entrar pola banda esquerda con todo o campo por diante.

O carrilero do Manchester United avanzou ata tres cuartos de cancha, puxo un paso raso ao segundo pau e atopou a Marcus Rashford, que non tivo problemas en bater de socato a De Gea.

A urxencia do gol non variou o plan dos de Luís Enrique, que continuaron co balón como bandeira e responderon cunha rapidez determinante.

Dous minutos despois, Saúl estreouse coa Selección facendo bo o descaro de Rodrigo e os galóns de Carvajal.

O madridista comeulle a torrada a Shaw, atopou a Rodrigo dentro da área e este puxo un pase atrás que Saúl mandou á rede, conseguindo o seu primeiro gol na Selección, na súa undécima convocatoria coa Vermella.

O control de España comezou a ser perenne a medida que os apupos a Ramos, marcado pola lesión a Mohamed Salah na final da Champions, incrementáronse.

Cando máis apertaba a Vermella, os ingleses recibiron o segundo mazazo. Un golpe especialmente doloroso porque chegou coa súa mellor arma.

A lousa de Luis Enrique botou a rodar e Rodrigo, listo como el só, aproveitou unha falta lateral botada por Thiago Alcántara, para deixar en evidencia a toda a defensa inglesa e bater a Jordan Pickford no primeiro pau.

España tiña o merecido premio e Inglaterra, arroupada por unha inusualmente tímida afección inglesa, viviu os seus mellores momentos do partido, ata que De Gea freouno en seco.

O porteiro despexou as pantasmas do Mundial e sacou unha man a un cabezazo de Rashford desas que recordan aos seus partidos no United.

O descanso, lonxe de arrefriar aos españois, lles espoleó aínda máis, coa rabia de desquitarse da pobre imaxe aínda nas retinas en Rusia.

Thiago estivo cerca, cunha volea espectacular de converter o gol da noite. Rodrigo e Aspas gozaban desarmando a defensa inglesa. No banco, Luis Enrique non paraba de dar ordes.

España carburaba e xogaba como un bloque e obrigou aos ingleses a cambiar, primeiro por necesidade, tras un choque fortuíto de Carvajal con Shaw, que provocou que este último se marchase en padiola, e máis tarde substituíndo a un inadvertido Jordan Henderson por Eric Dier.

Os cambios, unidos ao lóxico empuxe inglés nos últimos minutos volveron destapar ao mellor De Gea, quen salvou un gol que xa se cantaba nas bancadas cando sacou un disparo a escasos metros de Rashford.

O sufrimento nos últimos instantes, cun gol anulado a Danny Welbeck por falta a De Gea, non quitou o triunfo a España, que amarrou un resultado que puido ser maior, se Rodrigo ou Ramos, no interminable tempo de desconto de dez minutos, tivesen fortuna en senllos disparos sobre a meta de Pickford.

Cos tres puntos no peto, España enfrontarase na segunda xornada da liga de Nacións a Croacia no Martínez Valero de Elxe o vindeiro martes, mentres que Inglaterra xogará un amigable en Leicester tamén o vindeiro martes ante Suíza.

- Ficha técnica:

1 - Inglaterra: Pickford; Trippier, Maguire, Stones; Gomez, Shaw (Rose, m.50), Lingard, Henderson (Dier, m.63), Alli; Rashford (Welbeck, m.94) e Kane.

Seleccionador: Gareth Southgate.

2 - España: De Gea, Carvajal, Nacho, Ramos, Alonso (Íñigo Martínez, m.87); Thiago, Saúl, Busquets, Saúl; Rodrigo, Isco, Aspas (Asensio, m.68).

Seleccionador: Luis Enrique Martínez.

Goles: 1-0, m.10: Rashford, 1-1, m.12: Saúl, 1-2, m.31: Rodrigo

Árbitro: Danny Makkelie (HOL) amoestou a Henderson (m.17), Shaw (m.41), Stones (m.65) e Rose (m.90+) por parte de Inglaterra e a Carvajal (m.83) por parte de España.

Incidencias: Partido correspondente á primeira xornada da liga de Nacións da UEFA, disputado no estadio de Wembley (Londres) ante 81.392 espectadores.