1-2. Griezmann e Suárez dan unha épica remontada ao Atlético

O conxunto de Simeone deu a volta á situación no tramo final.  O Milan, que se adiantou aos vinte minutos cun gol de Rafael Leao, xogou con dez durante unha hora
Griezmann chuta en un momento del partido. EUROPA PRESS
photo_camera Griezmann chuta en un momento del partido. EUROPA PRESS

Cunha nova remontada culminada no tempo engadido, tras unha batalla que durou cen minutos en San Siro, o Atlético Madrid endereitou este martes o seu camiño na liga de Campións grazas a un valioso 1-2 contra o Milan, decidido por un gol do francés Antoine Griezmann e un penalti transformado no minuto 96 polo uruguaio Luís Suárez.

Tras as épicas vitorias contra o Espanyol, con gol decisivo no 99, e contra o Xetafe, lograda no 90, e o revés evitado ante o Vilarreal no 95, o Atlético de Diego Pablo Simeone confirmouse infinito. Sacou a súa alma competitiva, tras un mal arranque e o gol da vantaxe milanista do portugués Rafael Leao, e remontou para colocarse segundo en solitario, con catro puntos, a dous do Liverpool, líder co pleno tras o seu contundente 5-1 ao O Porto.

A solución do Cholo á falta de brillantez ofensiva vista nos últimos tempos, con só dous goles en catro partidos, foi un once superofensivo nos últimos 25 minutos contra un Milan ao que se lle ía esgotando a gasolina. Griezmann, Suárez, que rompeu a súa seca europea a domicilio que duraba desde facía 25 partidos e seis anos, Correa, Rodrigo de Paul e Thomas Lemar, todos no campo á vez, construíron unha remontada clave para evitar que se lle complicase notablemente a campaña europea.

Iso si, sufriu o Atlético no regreso a San Siro, o estadio no que perdeu hai cinco anos a final da liga de Campións contra o Real Madrid, ante o ritmo dun Milan que, coa confianza disparada tras un gran arranque de tempada na Serie A, saíu a morder.