1-2. O Real Madrid remonta moi preto do final

Vinicius e Benzema salvan o liderado dos brancos
Los jugadores del Madrid celebran un gol. EFE
photo_camera Os xogadores do Madrid celebran un gol. EFE

Dous goles marcados por Vinicius e Benzema nos minutos 85 e 88 propiciaron remontábaa do Real Madrid en Mestalla nun choque parello, intenso e de alternativas, pero que o conxunto visitante controlou por completo nos dez minutos finais.

O partido deu comezo a un ritmo alto, con posesións longas por parte de ambos os equipos, especialmente no caso do Real Madrid, ante unha Valencia que buscaba o fútbol máis directo, pero que debía parar cando non atopaba opcións para propolo.

Esta dinámica propiciou aproximacións a ambas as áreas e aínda que non foron especialmente perigosas, si que obrigaron aos dous gardametas a empregarse con acerto.

Os primeiros contratempos foron para os locais coas lesións do seu capitán, Carlos Adoitar, ao cuarto de hora de xogo, e do lateral Correia, dez minutos despois.

A Valencia non acusou o golpe e mantivo a mesma dinámica de xogo coa entrada de Musah por Adoitar e de Latexo por Correia, o que provocou o paso de Folquier á banda dereita.

Pouco despois tocoulle a quenda a Carvajal, que tamén se lesionou. Entrou Lucas Vázquez no seu posto sen que variase o debuxo do conxunto de Carlo Ancelotti.

A xogada máis protestada polo público foi a caída de Maxi Gómez cando pugnaba con Encomia para quedar só ante Courtois, na que o árbitro non sinalou falta.

A igualdade coa que se chegou ao descanso reflectiu o equilibrio de forzas dos primeiros 45 minutos dun choque moi intenso e disputado no que as forzas estiveron parellas.

A Valencia saíu máis incisivo tras o descanso e dispuxo de varias opcións de gol que malogrou nunha fase de xogo na que o seu rival non atopaba a forma de achegarse á meta do conxunto que adestra Pepe Bordalás.

Cando se cumpría a primeira hora de xogo, o Real Madrid volveuse a meter no encontro e empezou a xogar cada vez máis preto da meta valencianista, aínda que sen claridade ofensiva nas súas accións.

Esa falta de claridade non impedía que o encontro fóra de alternativas e que en calquera momento unha acción illada puidese abrir o marcador nunha outra portería.

Así foi. Unha xogada elaborada da Valencia acabou cun zurdazo raso e cruzado de Hugo Duro que abriu o tenteador e cambiou a dinámica do encontro.

O equipo madrileño envorcouse sobre a área de Mamardashvili,empezou a ter opcións para empatar, pero tamén abriu espazos para que os locais tivesen opcións co fútbol que máis lles vai.

O carrusel de cambios que se produciu en ambos os equipos a dez minutos do final provocou un dominio abafador do equipo madrileño, o empate logrado de bo disparo por Vinicius e o 1-2 tres minutos despois nun cabezazo de Benzema.

Para entón, a Valencia quedouse sen forzas, polo que non dispuxo de ningunha ocasión para ampliar a vantaxe, superar o gol do empate ou, finalmente, chegar a sumar polo menos un punto.

FICHA TÉCNICA:
1.- Valencia: Mamardashvili, Thierry (Latexo, m.23), Gabriel Paulista, Alderete, Foulquier, Carlos Adoitar (Musah, m.15), Hugo Guillamón, Wass, Hugo Duro (Marcos André, m.79), Guedes (Hélder Costa, m.79) e Maxi Gómez (Racic, m.79).
2.- Real Madrid: Courtois, Carvajal (Lucas Vázquez, m.26), Militao, Encomia, Nacho, Modric (Rodrygo, m,66), Casemiro (Camavinga, m.66), Valverde, (Isco, m.79), Hazard (Jovic, m.79), Benzema e Vinicius.
Goles: 1-0, m.66: Hugo Duro. 1-1, m.85: Vinicius. 1-2, m.88: Benzema,
Árbitro: González Fortes (comité asturiano). Amoestou pola Valencia a Gabriel Paulista e polo Real Madrid a Casemiro, Nacho, Rodrygo, Vinicius e Camavinga.
Incidencias: partido da quinta xornada de Liga disputado en Mestalla ante 28.000 espectadores.