1-2. Santi Mina calasifica ao Celta a dous minutos dos penaltis

O Andorra dominou  parte do encontro ante os celestes, que finalmente puideron reporse
Los jugadores del Celta celebran el gol de la victoria. FERNANDO GALINDO (Efe)
photo_camera Os xogadores del Celta celebran o gol da vitoria. FERNANDO GALINDO (Efe)

Un gol de Santi Mina a dous minutos do final da prórroga clasificou este martes ao Celta para a seguinte rolda da Copa do Rei ante o Andorra (1-2).

Os de Eduardo 'Chacho' Coudet sufriron para vencer a un Andorra que empatou o partido cun gol pantasma de Adrià Vilanova que neutralizou o primeiro tanto, obra de Fontán, e os de Eder Sarabia tiveron a opción de empatar a un minuto do final cun remate de Rubén Enri.

A posta en escena dos dous equipos foi trepidante. De feito, aos 20 segundos o porteiro italo-arxentino do Andorra Nico Ratti salvou un remate de volea de Santi Mina. O dianteiro do Celta estivo a piques de facer boa unha asistencia pola dereita de Gabri Veiga

Os de Eder Sarabia atopáronlle o pulso ao partido logo desta clara ocasión viguesa e empezaron a impor o seu estilo de xogo: toque e profundidade. No minuto 5, Iván Gil enviou un balón en profundidade cara a Eudald e este, desde a banda esquerda, asistiu a Carlos Martínez, pero o remate raso do experimentado dianteiro non excedeu a liña de gol grazas ao rexeite providencial de Fontán.

O perigo para o Celta volveu chegar, novamente, desde a banda esquerda e con Eudald Vergés como protagonista. No minuto 10, cedeu a Héctor Hevel e o holandés non chegou por pouco a rematar na área pequena. Un minuto despois lesionouse Kevin Vázquez e Chacho Coudet deu entrada a Brais Méndez no seu lugar.

No minuto 13 chegou o 0-1 e foi logo dun erro defensivo de Dani Morer que viu 'Nolito', que enviou un balón en profundidade para Fontán e este bateu a Nico Ratti cun tiro raso e cruzado. O gol do Celta chegou cando mellor estaba o Andorra.

Os de Eder Sarabia non renunciaron a atacar e tampouco ao seu estilo. No minuto 19, Renato Tapia salvou co peito no punto de penalti unha volea de Héctor Hevel logo dunha deixada de Carlos Martínez. Seis minutos despois, Rubén Blanco evito o empate cunha parada de socato logo dun remate de Héctor Hevel con servizo de Carlos Martínez.

No minuto 38 chegou o premio ao dominio do club do Principado. Rubén Bover sacou un córner en curto sobre Iván Gil, que colgou o balón e Adrià Vilanova rematou de cabeza no primeiro pau. O porteiro Rubén Blanco rexeitou o esférico, que foi a un poste e o árbitro decretou, coa axuda do asistente, gol.

A entrada de Fran Beltrán no Celta melloro o xogo dos vigueses. O Andorra perdeu o control do partido e os de Chacho Coudet estiveron a piques de adiantarse de novo. Primeiro nunha ocasión de Santi Mina que rexeitou a córner Nico Ratti. No saque de esquina, Santi Mina rematou só na área pequena e Nico Ratti volveu atallar o balón. E no córner seguinte, Thiago Galhardo rematou de cabeza cruzado fóra.

No tempo extra, Nolito puido avanzar ao Celta, pero o seu remate de cabeza logo dun pase espectacular de Fran Beltrán atallouno Nico Ratti

A dous minutos do final da prórroga, un remate de cabeza de Santi Mina logo dun centro pola esquerda de Miguel Baeza deu a clasificación ao Celta, que sufriu para eliminar a un equipo de Primeira RFEF que ten como máximo accionista a Gerard Piquei.

- FICHA TÉCNICA:
1 - FC ANDORRA: Nico Ratti; Dani Morer, Adrià Vilanova (Diego González, m. 87), Roger Rise (Marc Pedraza, m. 67), Martí Vilà; Sergio Molina (Marc Augado, m. 82), Rubén Bover (Adrià Altimira, m. 109), Héctor Hevel (Rubén Enri, m. 67), Eudald, Iván Gil (Martí Riverola, m. 82); Carlos Martínez.

2 - RC CELTA: Rubén Blanco; Kevin Vázquez (Brais Méndez, m. 11), Jeison Murillo, Carlos González, Fontán (Javi Galán, m. 85); Renato Tapia (Fran Beltrán, m. 46), Gabri Veiga (Miguel Baeza, m. 108), Denis Suárez, Hugo Álvarez (Thiago Galhardo, m. 46) (Franco Cervi, m. 71); Nolito e Santi Mina.

Goles: 0-1, M.13: Fontán: 1-1, M.38: Adrià Vilanova. 1-2, M.118: Santi Mina.

Árbitro: Santiago Jaime Latre (colexio aragonés). Amoestou ao local Eudald (m. 81) e aos visitantes Fontán (m. 16), Rubén Blanco (m. 40)

Incidencias: Partido correspondente á segunda rolda da Copa do Rei disputado no Estadio Nacional de Andorra a Vella con 1.800 espectadores.