1-3. O Barcelona de Xavi estréase a domicilio ante un bo Vilarreal

Xavi asina a súa primeira vitoria a domicilio como adestrador pese ao acoso dos locais
Los jugadores del Barcelona celebran su tercer tanto. DOMENECH CASTELLÓ. (Efe)
photo_camera Os xogadores do Barcelona celebran o seu terceiro tanto. DOMENECH CASTELLÓ. (Efe)

O Barcelona de Xavi Hernández estreouse a domicilio no seu primeiro partido fóra de casa e castigou a un bo Villarreal nun partido de forzas parellas no que uns e outros controlaron diferentes fases do encontro.

O empate que reflectía o marcador a tres minutos do final mostraba o que fora un encontro no que ambos os equipos se neutralizaron, pero a reacción final do Barcelona foi letal.

O partido foi trepidante nos seus minutos iniciais cun remate de Abde que Rulli e o traveseiro neutralizaron e un fallo defensivo do Barcelona que Danjuma non aproveitou grazas á boa colocación de Piqué, aínda que o banco do Vilarreal reclamou penalti.

De inmediato, senllos remates de Menphis e Gavi tamén puideron acabar en gol. Con só dez minutos de xogo xa se xeraron catro ocasións de gol e antes dos vinte, Memphis fallou, só ante o porteiro, unha nova oportunidade para adiantar ao seu equipo.

Aínda que o inicio do encontro estivo controlado polo equipo de Xavi Hernández, cando a primeira parte chegou á súa metade, o Vilarreal xa se sacudiu o dominio do seu rival para empezar a achegarse con perigo á meta de Ter Stegen.

Era un primeiro tempo intenso e vibrante, na que os dianteiros chegaban con certa soltura á área rival, aínda que a medida que o partido se achegaba ao descanso era o Vilarreal o que máis dano facía, sobre todo coas penetracións do local Pedraza pola banda esquerda.

As alternativas mantíñanse por parte de ambos os equipos a medida que avanzaba a primeira parte, aínda que cada vez máis cun control maior por parte do equipo de Unai Emery que obrigaba ao seu rival a intensificar o seu fútbol defensivo.

Ao pouco de iniciarse a segunda metade chegou o 0-1 marcado por De Jong, tras un centro de Jordi Alba nunha acción na que foi o VAR quen determinou que tanto era válido tras ser anulado inicialmente por fóra de xogo.

O tanto afrouxou ao Vilarreal e deu consistencia ao Barcelona, que nos minutos inmediatos ao tanto foi capaz de xogar preto da portería de Rulli, sen dar opcións ofensivas ao equipo local nunha fase do xogo que nada tiña que ver coa intensidade do primeiro período.

O partido non tiña o ritmo da primeira metade, pero nunha acción esporádica, tras un saque de banda, un balón en profundidade permitiu a Chukwueze establecer a igualada.

Tras o empate, o conxunto local envorcouse sobre a meta visitante, dispuxo de ata tres opcións para dar a volta ao marcador sen permitir que o Barcelona se achegase á súa área.

Con todo, o Barcelona foi capaz de aproveitar as súas opcións cando mellor estaba o rival. Memnphis aproveitou un rexeite para marcar e Coutinho transformou un penalti no engadido. Desta forma liquidar un encontro que se lles complicou e que supuxo a primeira vitoria a domicilio nesta Liga ante un rival que, a pesar de estar á altura do conxunto catalán, atopou demasiado castigo.

Ficha técnica:
1 - Vilarreal: Rulli, Foyth, Albiol, Pau Torres, Pedraza (Estupiñán, m.65), Trigueros (Raba, m.84), Capoue, Parello, Moi Gómez, Danjuma e Yeremi Piñeiro (Chukwueze, m.64).

3 - Barcelona: Ter Stegen, Eric García, Piqué, Araujo, Jordi Alba (Mingueza, m.70), De Jong, Busquets, Nico (Coutinho, m.81), Gavi, Abde (Dembelé, m.66) e Memphis.

Goles: 0-1, m.48: De Jong. 1-1. M.76: Chukwueze. 1-2, m.88: Menphis. 1-3, m.93: Cotountiho, de penalti.

Árbitro: Soto Grado (comité rioxano). Amoestou polo Vilarreal a Yeremi Pino (m.26) e Raba (m.90) e polo Barcelona a Jordi Alba (m.26) e Piqué (m.44).

Incidencias: partido da décimo quinto xornada de Liga disputado no campo da Cerámica ante 19.050 espectadores.