1-3. O Madrid dobrega ao pechacancelas pero segue sen convencer

Partido con pouco fútbol do equipo de Zidane ante o Levante, que a pesar da súa inferioridade técnica, non entregou o partido
Cristiano Ronaldo remata de cabeza frente a la defensa levantina
photo_camera Cristiano Ronaldo remata de cabeza frente a la defensa levantina

O Real Madrid impúxose este (1-3) ao Levante no estadio Ciutat de València nun partido sen alardes e con pouco fútbol do equipo de Zinedine Zidane ante o pechacancelas da categoría, que a pesar da súa inferioridade técnica nunca entregou o partido.

Os dous primeiros goles madridistas chegaron nunha primeira parte insulsa do conxunto madridista grazas a un penalti e a un gol en propia meta do porteiro local, aínda que foi na segunda parte cando o Madrid mostrou a súa mellor cara aínda que sen poder rematar o marcador.

O Levante iniciou o partido cunha forte presión sobre o Real Madrid que lle levou a ter dúas boas ocasións de gol nos primeiros minutos nas botas de Giuseppe Rossi, especialmente a primeira, que obrigou a Keylor Navas a realizar unha gran intervención para atallar o balón en dous tempos.

A presión duroulle pouco ao Levante. O Real Madrid mostrábase espeso no seu xogo e sen inquietar a portería de Mariño, que vía como os achegamentos do equipo de Zinedine Zidane eran controlados pola súa defensa. Aos poucos o Madrid foise impondo no centro do campo pero sen chegar a asediar a meta local, ata que o partido volveuse tolo con tres goles en cinco minutos.

Un penalti de Lucas Orban a Lucas Vázquez foi transformado por Cristiano Ronaldo en gol aos 34 minutos para abrir o marcador e catro minutos despois un disparo de Borja Mayoral golpeou o poste e Mariño introduciuno na súa portería no rexeite tras darlle nas costas.

Parecía que o partido poñíaselle moi favorable ao Real Madrid pero un erro de Casemiro ao despexar o balón foi aproveitado por Deyverson para bater a Keylor Navas e acurtar distancias no marcador a seis minutos do descanso e dar ás ao Levante nos compases finais do primeiro tempo.

Do mesmo xeito que no primeiro tempo, o Levante saíu con forza pero de novo repetíase o guión e o Madrid logrou sacudirse a presión. James, Nacho e Mayoral puxeron en aprietos a Mariño pero non tiveron sorte ante a portería rival. Ademais, un tiro ao pau de Cristiano foi o sinal de que o equipo de Zidane melloraba neste segundo tempo e apenas lle deixaba saír do seu campo.

O partido encarou a súa recta final cun Madrid superior, pero que non lograba o gol que sentenciase o choque ante un Levante acazapado que buscaba o contragolpe ante un rival ben situado e que apenas lle deixaba físgoas para intentalo.

Só nos compases finais o Levante buscou máis abertamente a portería madridistas e deu un par de sustos a un acertado Keylor Navas nas botas de Rubén García e Medjani, con todo foi o Real Madrid, o que o tempo engadido, redondeou o marcador cun gol de Isco.