1-4. O Real Madrid saca o cabeiro na segunda parte

Tras un gris primeira metade, o paso por vestiarios modificou a formulación dos homes de Carlo Ancelotti
Los jugadores del Madrid celebran un gol. EFE
photo_camera Os xogadores do Madrid celebran un gol. EFE

O Real Madrid sentenciou ao Deportivo Alavés en 15 minutos trepidantes no arranque da segunda metade con dous goles de Karim Benzema e outro de Nacho Fernández que deron os primeiros tres puntos a un equipo branco que cambiou radicalmente tras o descanso na primeira xornada de LaLiga Santander do curso 2021-22.

Tras un gris primeira metade, o paso por vestiarios modificou a formulación dos homes de Carlo Ancelotti, que sentenciaron o duelo nos primeiros compases dun segunda parte sen apenas erros, salvo o que obrigou a Thibaut Courtois a cometer penalti sobre John Guidetti, que anotou Joselu Mato para establecer o 1-3 final.

A pegada dos brancos botou por terra unha gran formulación dos albiazules, que incluso chegaron a dominar por momentos durante os primeiros 45 minutos, nos que os locais demostraron o que poden ser capaces de facer esta tempada, pero non lograron enchufarse tras o descanso.

Os de Javi Calleja saíron con máis brío que os brancos, que especularon nos primeiros minutos dun partido que tivo os seus primeiros chispazos cos duelos entre Joselu Mato e Nacho Fernández.

Tras o primeiro aviso de Luís Rioxa, que detivo con seguridade o belga Thibaut Courtois, os de Carlo Ancelotti fóronse facendo co balón, que intentou ser máis vertical que o seu rival.

Os constantes movementos sen balón de Gareth Bale, Eden Hazard e Karim Benzema, que caía constantemente á banda esquerda, descolocaron á defensa local, que renunciou en poucas ocasións a xogar en longo.

O Real Madrid aguantaba a presión albiazul na saída de balón, aínda que buscou as cóxegas nas costas da zaga vasca, que foi testemuña da mellor ocasión madridista ata o momento. Eden Hazard intentouno no minuto 18, pero o seu disparo non colleu a rosca suficiente para sorprender a Fernando Pacheco.

Na primeira media hora o equipo branco ofreceu pouco máis que algún disparo afastado que non foi entre os tres paus, mentres que o Alavés puña algo máis de picante ante un equipo obrigado a levar a iniciativa e que foi embotellando aos poucos ao seu rival.

Foi un partido de ida e volta, pero sen definicións nos metros finais

Con todo, foi o Alavés con dúas ocasións de Pere Pons e Luís Rioxa o que puido irse con vantaxe ao descanso, pero os locais non acertaron.

Incluso o colexiado viuse obrigado a consultar ao VAR tras unha man dentro da área de Lucas Vázquez, que declinaron desde a sala de videoarbitraje.

Foi un partido de ida e volta, pero sen definicións nos metros finais, onde o alavesista Manu García brillou con luz propia e asociouse cos seus compañeiros en todas as zonas do terreo de xogo.

O francés Karim Benzema puxo o partido de face ao Real Madrid cun gol aos tres minutos de pasar por vestiarios ao recoller un balón na área e golpealo sen dubidar para bater a Fernando Pacheco.

Fernando Pacheco evitou a sangría dun Real Madrid que cambiou a súa cara e sacou o seu cabeiro

Os madridistas cambiaron tras o descanso e os babazorros deron un paso atrás, o que permitiu aos de Carlo Ancelotti chegar con máis claridade á área rival e Nacho Fernández logrou o segundo tanto que encarrilou o partido para os brancos.

O defensor aproveitou unha asistencia de Luka Modric e apareceu en boca de gol para lanzarse a por un balón que ampliou a renda madridista no minuto 56.

Todo foi diferente desde ese momento. Fernando Pacheco evitou a sangría dun Real Madrid que cambiou a súa cara e sacou o seu cabeiro para desgarrar a gran primeira metade do Alavés co segundo gol do dianteiro galo, o terceiro na conta dos madrileños.

Javi Calleja intentouno coa entrada do sueco John Guidetti, que forzou un penalti co que Joselu Mato recortou diferenzas e non renunciou a ir a por o partido a pesar do 1-3 que reflectía o marcador con algo máis de 25 minutos por diante.

O Alavés intentouno con velocidade, pero os cambios incluso melloraron ao Real Madrid. Vinicius Junior puxo a faísca habitual e os seus intentos víronse premiados cun gol no desconto, que rubricou o triunfo branco.

FICHA TÉCNICA:
1 - Deportivo Alavés: Pacheco; Martín, Lejeune, Laguardia, Duarte; Pina (Toni Moya, m.82), Pons (Loum, min. 59), Manu García (Guidetti, min. 59); Édgar (Pellistri, min. 68), Rioxa (Iván Martín, min. 68) e Joselu.
4 - Real Madrid: Courtois; Militao, Encomia, Nacho, Lucas; Modric (Asensio, min. 88), Casemiro, Valverde (Isco, min. 88); Hazard (Vinicius, min.66), Benzema (Jovic, min. 89) e Bale (Rodrygo, min. 68).
Goles: 0-1, m.48: Benzema. 0-2, m.56: Nacho. 0-3, m.62: Benzema. 1-3, m.65: Joselu, de penalti. 1-4, m.92: Vinicius.
Árbitro: César Soto Grao (Comité rioxano). Mostrou cartolina amarela ao locale Manu García (min. 35) e aos visitantes Bale (min. 53) e Courtois (min. 64).
Incidencias: Partido correspondente á primeira xornada de LaLiga Santander, disputado ante 3.968 espectadores no estadio de Mendizorroza de Vitoria. Antes do inicio gardouse un minuto de silencio en memoria de todos os afeccionados albiazules falecidos durante a pasada tempada.