0-1. Dani Carvajal de devolve o sorriso ao Real Madrid

Os merengues sacan tres puntos da súa visita ao Benito Villamarín
Carvajal celebra su tanto ante el Betis. RAÚL CARO (Efe)
photo_camera Carvajal celebra o seu tanto ante o Betis. RAÚL CARO (Efe)

Dani Carvajal, que retomou o seu posto no lateral dereito na súa primeira titularidade tras superar unha lesión, devolveulle o sorriso ao Real Madrid, que cun gol seu (0-1) na segunda metade desatascou un partido, o da terceira xornada de LaLiga Santander disputado no estadio Benito Villamarín, que o Betis complicáralle moito na primeira parte (0-1).

Os verdibrancos, ben situados sobre o terreo e con ganas de sorprender á contra, entorpeceron o xogo do Real Madrid, pero na segunda os do italiano Carlo Ancelotti recompuxéronse desde o inicio e tiveron o premio aos 61 minutos de xogo cun bo tanto de Carvajal, ao que o equipo do chileno Manuel Pellegrini xa non puido responder.

Os madridistas, ademais, lograron deixar a súa portería a cero por primeira vez no que vai do torneo, tras gañar ao Alavés (1-4) e empatar no campo de Levante (3-3), mentres que os béticos, tras dous empates a un, en Mallorca e en casa ante o Cádiz, sofren a súa primeira derrota do curso.

Ancelotti buscou durante a semana que o equipo se apartar se do vórtice que supón nestes días a posibilidade de que o PSG e o Real Madrid cheguen a un acordo para o traspaso do francés Kylian Mbappé, pero tamén xestionar o seu persoal e os numerosos lesionados.

Ata o porteiro suplente, o ucraíno Andriy Lunin, foi baixa por positivo en coronavirus e a el sumouse Nacho Fernández xunto a Marcelo, Ferland Mendy, Toni Kroos, Luka Modric e Dani Ceballos.

Si lle deu a titularidade a Carvajal, despois de que saíse no transcurso de partido no campo do Levante, co que na terceira xornada do torneo, no seu terceiro desprazamento consecutivo, David Encomia pasou ao posto de central.

Pero a gran novidade foi que os méritos de Vinicius Júnior nos dous primeiros partidos, con tres goles saíndo desde o banco, déronlle tamén un posto na once inicial en detrimento de Eden Hazard, mentres que Gareth Bale e Karim Benzema mantivéronse como acompañantes no ataque.

No Betis, o chileno Manuel Pellegrini, sorprendeu ao non aliñar ao único dianteiro centro puro dos que dispón actualmente, Borja Igrexas, co que lle deu mais responsabilidade arriba a Juanmi Jiménez e reforzou o centro do campo co mexicano Andrés Gardado e o arxentino Guido Rodríguez, quen foi titular por primeira vez no que vai de campionato.

Ademais, case sen tempo para adestrar co grupo, o central Germán Pezzella, ocupou un posto no centro da defensa para así debutar na súa segunda etapa no conxunto verdibranco, ao que volve desde o Fiorentina italiano.

Vinicuis quixo ser protagonista desde pronto e unha recuperación súa acabou cun remate de Benzema que se lle foi por pouco fose da portería que defendeu Rui Silva, e ese arranque de boas sensacións continuouno o brasileiro Éder Militao con outro intento ao que respondeu a meta portugués.

Mentres, o conxunto local buscaba o seu sitio no centro do campo para discutirlle o balón ao rival e así forzou unha primeira xogada de estratexia na que o francés Nabil Fekir fixo traballar nun libre directo a Thibaut Courtois.

Non lle importou ao Betis que o Madrid tivese mais tempo o balón para probar á contra a comentada fraxilidade defensiva do adversario neste inicio do curso, e ademais viu como a formación visitante non atopaba o suficiente peso para que Casemiro, Fede Valverde ou Isco Alarcón désenlle xogo aos de arriba.

Entrouse así ao último cuarto de hora da primeira metade, con pausa para a hidratación incluída, cos de Ancelotti sen atopar a fórmula de como meterlle man ao Betis que fora de menos a mais nun partido que nos últimos minutos volveuse algo bronco, con moitas faltas e paradas no xogo, polo que ambos se conformaron con irse ao descanso como estaban.

Nos inicios do segundo período viuse a primeira conexión Bale-Benzama con cabezazo en fóra de xogo do francés aínda que Rui Sil respondeu ben, e ao minuto outro remate de cabeza do dianteiro do Madrid que si entrou pero tamén nun claro fóra de xogo.

Eses lances non tiveron transcendencia no marcador pero agora si se viu mais dominador e incisivo ao conxunto visitante, que sufriu un susto no que Juanmi non soubo resolver, para na seguinte xogada Benzema porlle un bo balón a Carvajal para que, tal como chegoulle, cruzoulla imposible para Rui Silva.

Pasara pouco mais dun cuarto de hora da continuación e o Real Madrid atopou o premio ao seu mellor arranque, o que levou a Ancelotti a refrescar ao seu equipo coa entrada de Lucas Vázquez e Marco Asensio por Isco e Bale ante a reacción bética en busca de novas táboas.

Precisamente un dos cambios, Asensio, estivo preto de romper definitivamente o partido cun segundo tanto, pero o balón fóiselle demasiado cruzado, o que deixou algo de dúbidas ata o final, ata o punto de que Martín Montoya, na última xogada de choque, puido incluso empatar, pero respondeu ben Courtois.

- Ficha técnica:

0 - Real Betis: Rui Silva; Montoya, Pezzella, Víctor Ruiz, Miranda; Guido Rodríguez, Gardado (Camarasa, m.70), Canles (Joaquín, m.82); Aitor Ruibal (Tello, m.70), Fekir e Juanmi (Borja Igrexas, m.77).

1 - Real Madrid: Courtois; Carvajal, Militao, Encomia, Miguel Gutiérrez (Rodrygo, m.83); Casemiro, Valverde, Isco (Lucas Vázquez, m.66); Bale (Marco Asensio, m.66), Vinicius (Hazard, m.77); e Benzema.

Gol: 0-1, M.61: Carvajal.

Árbitro: Alejandro José Hernández Hernández (Comité As Palmas). Amoestou aos locais Fekir (m.23), Pezzella (m.43), Canles (m.44), Áitor Ruibal (m.46+), Pellegrini (m.46+) e Montoya (m.59) e aos visitantes Miguel Gutiérrez (m.43), Hazard (m.80) e Casemiro (m.92).

Incidencias: Partido da terceira xornada de LaLiga Santander disputado no estadio Benito ante preto de vinte e catro mil espectadores, que ocuparon o aforamento máximo permitido debido aos protocolos sanitarios pola covid-19.