1-0. O sevillista Lara e Abad dan a terceira vitoria a un Dépor xusto de xogo

O equipo herculino tivo problemas para atopar espazos nun Coruxo ben plantado
Un momento del Dépor - Coruxo. @RCDeportivo
photo_camera Un momento do Dépor - Coruxo. @RCDeportivo

O centrocampista cedido polo Sevilla José Antonio Lara, cun gol aos dez minutos do segundo acto, e as intervencións de Carlos Abad deron a terceira vitoria da tempada (1-0 ante o Coruxo) a un Deportivo xusto de xogo, que segue buscándolle o ton a Segunda B, pero que suma dez puntos de doce posibles.

O equipo herculino tivo problemas para atopar espazos nun Coruxo ben plantado, que tapou liñas de pase, combinou e achegouse á área branquiazul con dous disparos afastados, un de Mateo Míguez, antes do cuarto de hora, e unha vaselina de Antón de Vicente, superada a media hora de xogo, que non comprometeron ao porteiro deportivista, Carlos Abad.

O equipo coruñés atopou nos estertores do primeiro acto o ritmo de xogo que buscaba. Entre o traveseiro e o porteiro evitaron que acabase no fondo da rede un disparo de falta de Keko Gontán a seis minutos para o descanso.

O Deportivo mellorou no segundo tempo e atopou o gol aos dez minutos da continuación nunha xogada longa que acabou coa asistencia do costarriqueño Celso Borges para que o sevillista José Antonio Lara superase a Alberto Domínguez cun disparo cruzado.

O Coruxo dispuxo de ocasións para empatar, pero se atopou coas intervencións de Carlos Abad e perdoou un cabezazo de Jairo, libre de marca e na área pequena, cando quedaban pouco máis de vinte minutos.

Ficha técnica
1-Deportivo: Carlos Abad; Valín (Borja Granero, m-80), Mujaid, Bergantiños, Héctor Hernández; Uche Agbo, Borges; Keko Gontán, Nacho González (Borja Galán, m.64), Lara (Gandoy, m.64); e Claudio Beauvue (Miku, m.64).
0-Coruxo: Alberto; Antón de Vicente, Andriu, Crespo, Manu; Borja Yebra; Mateo, Álex Ares (Valiño, m.73), Chevi (Jonathan Vila, m.80), Aitor Aspas (Pedro, m.73); e Jairo (Riera, m.87).
Gol: 1-0, M.55: Lara.
Árbitro: Cueto Amigo, del Colegio castellano e leonés. Amosou amarela a Crespo (m.36), do Coruxo; e a Nacho González (m.60), Jorge Valín (m.63) e Héctor Hernández (m.92), do Deportivo.
Incidencias: Partido da cuarta xornada de Segunda B disputado no Anxo Carro ante 150 afeccionados. O Deportivo non despachou entradas e só atendeu compromisos "inescusables", segundo explicou nun comunicado.