2-0. O Celta non levanta cabeza

Os goles de Magallán e do exdeportivista Lucas Pérez para o Alavés deixan a Fran Escribá nunha situación comprometida
El celeste Santi Mina se lamenta tras una ocasión fallada. JON RODRÍGUEZ BILBAO (EFE)
photo_camera O celeste Santi Mina laméntase tras unha ocasión fallada. JON RODRÍGUEZ BILBAO (EFE)

O RC Celta de Vigo ocupou por unhas horas postos de descenso tras a derrota a domicilio deste domingo ante o Alavés (2-0), quen rexurdiu cos goles de Lisandro Magallán e Lucas Pérez.

Os babazorros volveron mostrarse sólidos e reconocibles nun partido no que puxeron máis ganas, corazón e físico que o equipo celeste, que non logrou superar nunca a presión dos vascos e onde o seu adestrador, Fran Escribá, queda nunha situación comprometida logo dos pobres resultados cultivados ata agora –dúas vitorias, tres empates e catro derrotas–.

é máis, o Celta caeu momentaneamente á zona de descenso, pero a posterior derrota do Betis ante a Real Sociedade (3-1) mantén aos galegos un posto por encima do abismo, iso si, empatado a puntos cos verdibrancos, que marcan o límite.

MOITO RITMO NO ARRANQUE. O choque deste domingo estivo mediatizado pola intervención do VAR na primeira metade, que anulou un gol ao Celta por fóra de xogo e un penalti sinalado a favor a un Alavés que se puido ir con vantaxe ao descanso, pero Joselu Mato estrelou un remate no traveseiro.

A primeira ocasión clara chegou no minuto 4 para un Alavés que entrou mellor no partido e que estivo a piques de adiantarse cun croque de Joselu Mato que entrou con todo nun saque de esquina pero a súa remate foi moi centrado e atrapouno Rubén Blanco, ben colocado.

Os albiazules intentaron levar a voz cantante, pero unha perda de balón no centro do campo provocou un contragolpe veloz dos celtiñas que culminou cun gol de Santi Mina que celebraron os vigueses durante uns minutos, ata que o VAR, tras unha longa análise, anulou por fóra de xoga do dianteiro.

Foi un arranque con moito ritmo e intensidade por parte de ambos os equipos que buscaron un fútbol directo por bandas.

No minuto 28, Iago Aspas tivo unha gran oportunidade para desfacer o empate a cero ao plantarse na área co balón, pero o arxentino Lisandro Magallán estivo moi acertado para arrebatarlle o balón antes do remate do dianteiro celeste.

Foi un duelo de ida e volta e tras un erro defensivo de Hugo Mallo no minuto 33, Luis Rioja entrou na área para dar un pase da morte a Joselu Mato, pero o traveseiro evitou o primeiro tanto cando o dianteiro galego rematou a pracer.

Posteriormente, no 34, o VAR volveu intervir para revisar un penalti sinalado polo colexiado González González, que interpretou unha man de Rafinha dentro da área tras un córner.

O árbitro castelán-leonés tivo que consultar o monitor para revisar a xogada e cambiou a decisión que tomara.

Antes de finalizar unha primeira metade chea de incidencias, Santi Mina tivo tempo para intentar o primeiro gol da mañá cun remate de cabeza no tempo de desconto que se foi por encima do traveseiro de Fernando Pacheco, que apenas tivo traballo na primeira parte.

O CELTA, CONTRA AS CORDAS. O primeiro aviso do segundo acto dérono os locais cunha internada de Lucas Pérez que non acertou a culminar Aleix Vidal e seguidamente foi o celtiña Okay o que estivo a piques de coar un despexe na súa propia portería.

No minuto 50, ese mesmo saque de esquina lanzado por Lucas Pérez, chegou o tanto Lisandro Magallán cun potente remate de cabeza que se coou na meta galega e premiou a actividade que tivo o Alavés na continuación.

A renda púidose ampliar nas xogadas posteriores, pero Joselu Mato volveu perdoar ao cruzar demasiado un disparo que completou un gran contraataque do equipo vitoriano que acumulou moitos homes na área rival, pero non atopou recompensa.

Foi un momento no que o Celta estivo contra as cordas e non atopaba o antídoto para frear a un desbocado e serio Alavés que non deixou de presionar a saída de balón dos celestes.

Os de Asier Garitano levaron o perigo nas xogadas a balón parado e así ocorreu no minuto 65, cando Víctor Laguardia rematou un balón logo de varios rexeites de cabeza na área galega, pero se atopou con Rubén Blanco que evitou o gol do traseiro maño.

Foi o Celta o que intentou facerse co control do esférico co paso dos minutos e foise aproximando aos dominios de Fernando Pacheco que tivo que intervir cun gran estirada para despexar un disparo de Denis Suárez.

Pero no minuto 81 Lucas Pérez sentenciou un partido ao rematar cun potente disparo un bo pase de Aleix Vidal que recuperou un balón de ouro en campo rival.

O Celta intentou recortar distancias pero o encontro concluíu cun 2-0 para os alaveses.

2 - Alavés: Pacheco; Aguirregabiria, Magallán, Laguardia, Duarte; Vidal, Wakaso, Manu García, Rioja (Pons, min. 71); Lucas Pérez, Joselu (Burke, min.78).
0 - Celta: Rubén Blanco; Hugo Mallo (David Costas, min.45+2), Aidoo, Jorge Sáenz, Juncá (Pione Sisto, min.78); Rafinha, Lobotka, Okay (Brais, min.59), Denis Suárez; Aspas e Mina.
Goles: 1-0, m.50: Magallán. 2-0, m.81: Lucas Pérez.
Árbitro: González González (Comité castelán-leonés). Amoestou aos locais a Wakaso (min. 32), Duarte (min. 38), Manu García (min.45+3), Magallan (min.90) e Lucas Pérez (min.93) e aos visitantes Juncá (min. 26).
Incidencias: Encontro correspondente á novena xornada disputado no estadio de Mendizorroza de Vitoria ante 16.584 espectadores.