2-0. O Deportivo cumpre ante o pechacancelas e accede ao playoff

O rival dos coruñeses na primeira rolda polo ascenso será o Málaga de Víctor Sánchez

Pedro Sánchez presenta el segundo gol del Deportivo.CABALAR (Efe)
photo_camera Pedro Sánchez presenta o segundo gol do Deportivo.CABALAR (Efe)

O Deportivo cumpriu (2-0) ante o pechacancelas, o Córdoba, e logrou sacar o billete á promoción de ascenso a LaLiga Santander, onde se verá as caras co Málaga de Víctor Sánchez del Amo, quen foi despedido polo club galego á conclusión da tempada 2015/16.

Os coruñeses non fallaron diante dos seus afeccionados, que lles brindaron un recibimento propio das grandes citas nos arredores do Estadio Abanca-Riazor, e acabaron a fase regular na sexta praza.

Ao Deportivo custoulle atopar o camiño á vitoria vítima da súa ansiedade e dos medos que lle axexan no seu estadio, pero conseguiu a súa terceira vitoria como local en 2019, a segunda consecutiva tras estar máis de catro meses sen gañar diante do seu público.

Borja Valle achandou o camiño á promoción de ascenso xusto antes do descanso e Pedro Sánchez, cun golazo, acabouno de despexar nos primeiros minutos do segundo acto.

O adestrador branquiazul, José Luis Martí, repetiu o once que empatara na anterior xornada ante o Elxe e que, xunto coa vitoria do Extremadura en Cádiz, permitiu aos coruñeses depender de si mesmos no último encontro da fase regular para acceder á promoción de ascenso.

O Deportivo sabía que a vitoria lle clasificaba para o playoff sen ter que depender de terceiros e o empeño en conseguir o primeiro gol non tardou en converterse en ansiedade.

Os branquiazuis merodearon sen precisión nin sorte durante moitos minutos a área do Córdoba, que chegou descendido e sen obxectivos a Riazor, pero que rozou o gol aos oito minutos cun cabezazo de Bodiger que obrigou a Dani Giménez a sacar os puños para despexar a córner.

Os locais, con ataques impulsivos, sen reflexión, dispuxeron de ocasións clarísimas como un pase de  Borja Valle ao que non chegou Pedro Sánchez (min.11) ou un disparo do extremo alacantino que sacou Abad (min.14).

Co paso dos minutos, a ansiedade foi a máis aínda que os resultados da xornada acompañaban ao Deportivo neses momentos. Carlos Fernández, ao bordo da media hora, intentouno cun lanzamento desde o frontal en lugar de buscar mellores opcións.

Aloucado o Deportivo, a bancada pedíalle máis e no décimo cuarto remate, a escasos segundos do descanso, Borja Vale cazou un rebote na área tras un saque de esquina e logrou pór por diante aos coruñeses.

O gol foi un duro golpe para o pechacancelas e supuxo unha inxección anímica para os deportivistas, que ampliaron a renda aos cinco minutos do segundo período cun derechazo de Pedro Sánchez a 25 metros da portería que se coou pola escuadra esquerda.

O Deportivo tiña na súa man o acceso á promoción de ascenso, aínda que a punto estivo de complicárselle cun remate de Piovaccari ao traveseiro só dous minutos despois do tanto branquiazul.

Martí empezou a pensar no playoff de ascenso, refrescou o equipo cos cambios e o equipo conservou a renda e logrou clasificarse para as eliminatorias que levan a LaLiga Santander.

- Ficha técnica:
2 - RC Deportivo: Dani Giménez; Bóveda, Duarte, Marí, Saúl; Fede Cartabia (Matías Nahuel, min.61), Edu Expósito, Álex Bergantiños, Pedro Sánchez (David Simón, min.84); Carlos Fernández (Vicente Gómez, min.71) e Borja Vale.

0 - Córdoba CF: Carlos Abad; Fernández, Chus Ferreiro, Miguel Flaño, Loureiro; Álex Vallejo; Alfaro, Quim Araujo (Carbonell, min.76), Bodiger (Moyano, min.69), Javi Lara (Chuma, min.72); e Piovaccari.

Goles: 1-0, min.45: Borja Vale. 2-0, min.50: Pedro Sánchez.

Árbitro: Vicandi Garrido, do Comité Vasco. Mostrou amarela a Miguel Loureiro (min.92), do Córdoba.

Incidencias: Partido da cuadraxésimo segunda xornada de LaLiga 1/2/3, disputado no Estadio Abanca-Riazor ante 22.268 afeccionados, segundo o Deportivo.